De Oreca Peugeot 908 HDi FAP pakt pole op Paul Ricard.

Print Friendly, PDF & Email

Nicolas Lapierre heeft  met de Peugeot 908 HDi FAP van Team Oreca-Matmut de pole gepakt in de kwalificatie voor de 8 uur van de Castellet op circuit Paul Ricard in Frankrijk, de openingswedstrijd van het 2010 seizoen van de Le Mans Series. De tweede plaats was voor de Audi R15 TDI van Rinaldo Capello en Alan McNish, gevolgd door de 009 Aston Martin van Harold Primat, Stefan Mücke en Adrian Fernandez. Jeroen Bleekemolen plaatste de Spyker C8 Laviolette op de negende plek in de GT2 klasse met een 1:59,177.


In de de eerste wedstrijd van het 2010 seizoen van de Le Mans Series zal de Team Oreca-Matmut Peugeot 908 HDi FAP van de pole starten. In de kwalificatie zette Nicolas Lapierre een tijd van 1:41,195 neer, bijna een halve seconde sneller dan de Audi R15 van Dindo Capello en Alan McNish. Tom Kristensen, die ook mee zou rijden, moest verstek laten gaan omdat hij nog teveel last heeft van een in Januari opgelopen blessure. Hij scheurde toen zijn achillespees bij een partijtje badminton.


Foto: (c) DPPI / Le Mans Series.

De 009 Aston Martin van  Harold Primat, Stefan Mücke en Adrian Fernandez mag van de derde plek starten. Ze kwalificeerden zich op ruim anderhalve seconde achter de nummer 1.

Bij de LM P2 klasse was het de Acura ARX-01c van Strakka Racing die de beste tijd liet noteren. Danny Watts liet een 1:44,989 op de klok zetten, meer dan twee seconde sneller dan de Le Mans Series kampioen van vorig jaar, Quifel-ASM die op de tweede plaats eindigde.


Foto: (c) Spyker Squadron.

Jeroen Bleekemolen heeft met de Spyker C8 Laviolette de negende tijd in de GT2 klasse op de klok gezet, de 35ste tijd overall. De achterstand op de AF Corse Ferrari van Gianmaria Bruni en Jaime Melo, eerste in de klasse, bedraagt een schamele 1,3 seconde. Ze laten o.a. de ProSpeed fabrieks Porsche en de Schnitzer BMW achter zich. Het hele GT2 veld bevind zich binnen 1,8 seconde in deze competitieve klasse, als dat niet garant staat voor een spannende wedstrijd.

Wij gaan even onboard bij de Spyker:


De wedstrijd start op zondag 11 Aril om 11:00 uur. Op Eurosport en Eurosport 2 word de start live uitgezonden, later op de dag en ‘s avonds gevolgd door samenvattingen.


Share