De nieuwe Spyker is klaar voor het seizoen 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Spyker Squadron is klaar voor het nieuwe seizoen in de Le Mans Series en maar natuurlijk ook voor de 24 uur van Le Mans. Het team bestaande uit Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen en Peter Dumbreck, zal alle vijf de races in de Le Mans Series meevechten voor de podium plaatsen. De Spyker C8 Laviolette GT2R heeft een heel nieuwe uitstraling en is aangepast aan de nieuwe reglementen van het seizoen 2010.


De nieuwe Spyker C8 Laviolette GT2R is niet meer zoals vorig jaar in de blauw en gele kleurstelling, maar voor dit jaar is gekozen voor de kleuren zwart en rood, dit zijn meer de kleuren van de nieuwe sponsor de Convers Group. En toegegeven het ziet er wel heel erg strak uit en zeker met de gele GT2 koplampen. De nieuwe auto is aangepast aan het nieuwe GT2 reglement wat o.a. inhoud dat het gewicht nu 1245 kilo is en de motorinhoud is vergroot naar 4 liter. Tevens is de bandenmaat en de luchttoevoer aangepast.


Foto: (c) Spyker Squadron.

Het jaar 2009 was voor Spyker het meest succesvolle jaar sinds ze gestart zijn met dit project in 2002 tijdens de race op Sebring. Het Spyker Squadron wist op  Silverstone en de Nürburgring als tweede op het podium te eindigen, en tijdens de 24 uur van Le Mans eindigde ze als vijfde in hun klasse. Ook wisten ze in de strijd om het constructeurs kampioenschap Aston Martin en Lamborghini achter zich te laten en als derde te eindigen in het seizoen 2009. Sport directeur Peter van Erp is weer zeer in zijn nopjes met de rijders samenstelling voor het seizoen 2010, die bestaat uit Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen en Peter Dumbreck. Zowel Tom als Jeroen zijn al enige jaren actief in het Spyker Squadron Team en zullen dus weer een hoop ervaring meebrengen komend seizoen. De uit Schotland afkomstige Peter Dumbreck  is al sinds 1996 serieus bezig in de autosport met als opvallendste moment het  ” vliegongeluk ” tijdens de 24 uur van Le Mans van 1999 in een Mercedes-Benz CLR .

De Spyker is in zijn fantastische nieuwe kleurstelling  komend weekend, op zondag 11 April,  te bewonderen tijdens de eerste ronde van de Le Mans Series, de 8 uur van Castellet, op circuit Paul Ricard in Frankrijk.


Share