Andreas Zuber teamgenoot van Mike Hezemans in Phoenix Corvette.

Print Friendly, PDF & Email

De Nederlandse coureur Mike Hezemans krijgt bij Phoenix Racing Carsport gezelschap van GP2 coureur Andreas Zuber. Hezemans en Zuber zullen samen een Corvette bemannen in het nieuwe FIA GT1 World Championship, dat op 17 April van start gaat in Abu Dhabi op het Yas Marina circuit.De Oostenrijkse coureur Andreas Zuber heeft na vier seizoenen GP2 de open wagen ingeruild voor het dak van de Corvette. Tijdens de testen op Paul Ricard, heeft Zuber voor het eerst in de wagen gereden, en zeker niet onverdienstelijk.

Zuber komt uit Oostenrijk maar rijd onder de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is o.a. actief geweest in de Formule Renault, Formule 3 en de GP2.


Foto: (c) DPPI / FIA GT

Mike Hezemans, die al eerder bevestigd was bij Phoenix Racing Carsport, heeft met voormalig GP2 coureur Andreas Zuber een sterke teamgenoot aan boord.

De Nederlands Oostenrijkse combinatie wordt gezien als een van de favorieten voor de titel.

Naast Mike Hezemans zullen we ook de Nederlanders Xavier Maassen in een Corvette, en Peter Kox en Nicky Pastorelli, die een Lamborghini besturen, in het FIA GT1 Wereld Kampioenschap kunnen bewonderen. Kox en Hezemans zullen we, als alles goed gaat, tevens bij de 24 uur van Le Mans tegenkomen.

De eerste FIA GT1 wedstrijd is op het Yas Marina circuit op 17 April.


Share