Xavier Maassen komt uit voor het Mad Croc Racing team in de FIA GT1 World Championship.

Print Friendly, PDF & Email

We hebben er even op moeten wachten maar nu is het toch bekend geworden waar Xavier Maassen het komende seizoen zal gaan racen, en wel in het FIA GT1 Wereldkampioenschap. Hij zal dit gaan doen voor het team Mad Croc Racing rijdend in zijn inmiddels favoriete wagen een Corvette C6-R. De coureurs invulling van het Mad Croc Racing team is nu compleet, de twee auto’s van het team worden bestuurd door Mika Salo, Oliver Gavin, Pertti Kruismanen en nu als laatste Xavier Maassen.


Het Belgische Mad Croc Racing team heeft met deze vier ervaren coureurs een belangrijke troef in handen, de andere troef is natuurlijk de auto de Corvette C6-R. De 37 jarige Oliver Gavin, Le Mans winnaar met de Corvette in de GT1 klasse,  is al 4 jaar actief in de FIA  GT1, waarvan twee jaar in een Corvette. Le Mans winnaar (LM GT2) Mika Salo kennen we vooral uit de Formule 1 tijd waar hij in totaal 8 jaar in actief was, om vervolgens daarna deel te nemen aan o.a de 12 uur van Sebring, het FIA GT1 kampioenschap, de 24 uur van Spa, de American Le Mans Series, en natuurlijk de 24 uur van Le Mans. De Fin Pertti Kuismanen was in de FIA GT1 actief in de jaren 2003 en 2006, en vorig jaar was hij vooral te vinden in een Ford GT3 met races als de 12 uur van Spa , 1000 km van Spa en de  24 uur van Zolder.


20080511-dsc05431.jpg
Foto: Marco van de Bildt.

Xavier Maassen startte het FIA GT kampioenschap 2009 op Silverstone, Groot-Brittanië. Hier reed hij in de Luc Alphand Adventures Corvette C6.R een zeer strakke race die beloond werd met een podiumplek. Het hele seizoen wist hij zeven van de acht races uit te rijden en 36 punten te scoren wat goed was voor een vierde plek in het eindklassement. In juni maakte Xavier zijn debuut in de 24 uur van Le Mans,  de hardste en mooiste  endurance race ter wereld. Samen met zijn team genoten Julien Jousse en Yan Clairay reden zij een vlekkeloze race en behaalden zij de 2e plaats in de LM GT1 klasse. Ook verscheen hij aan de start van de 24 uur van Spa voor het team van Sangari Brazil  ook rijdend in een Corvette C6 R. eigenlijk zou hij  hier rijden voor het team van Luc Alphand maar door logistieke problemen ging dat niet door. Het team Sangari wist zich mooi als snelste Corvette te kwalificeren op een vierde stek maar ver kwamen ze niet want al na 55 ronden waren ze één van de eerste die crashte.


Foto: (c) DPPI / FIA GT1.

In het seizoen 2009 heeft Xavier een hoop kilometers gemaakt in de Corvette wat hopelijk resulteert in een mooi seizoen 2010. De eerste race die ze in het nieuwe FIA GT1 World Championship gaan rijden zal zijn op 16 en 17 april op het mooie circuit van Yas Marina, in Abu Dhabi.


Share