Winter Endurance Kampioenschap, spannende Final 4 op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

Komende zondag, 7 Maart, zal op Circuit Park Zandvoort de Final 4 worden verreden, de vierde en laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK). De voorlopige inschrijflijst telt ruim veertig teams. Het belooft een spannende seizoensfinale te worden, daar de koplopers Jeroen den Boer en Leon Rijnbeek met één punt voorsprong op Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van der Laar aan de wedstrijd zullen beginnen. Ook de nummers drie Rob de Laat en Theo de Prenter, op twee punten achterstand kunnen nog kampioen worden.


Komend weekend is het alweer tijd voor de laatste ronde van het Winter Endurance Kampioenschap. Daarmee komt er een eind aan het vier wedstrijden tellende kampioenschap dat door de DNRT en Circuit Park Zandvoort word georganiseerd.

Het zal waarschijnlijk een mooie wedstrijd gaan worden waarbij er door een aantal teams nog om het kampioenschap kan worden gestreden.

Op dit moment gaan Jeroen den Boer en Leon Rijnbeek, die in klasse 3 rijden met een BMW 120d Modified, aan de kop in het kampioenschap met 48 punten, op de voet gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van der Laar met 47 punten. Zijn rijden met een Porsche 997 GT3 in klasse 1. Rob de Laat en Theo de Prenter, de WEK kampioenen van vorig jaar, volgen met 46 punten op plek drie. Alles is dus nog mogelijk.


20100103-dsc00448
Foto: Marco van de Bildt.

De wagens verschijnen in vier verschillende klassen aan de start van de vier uur durende wedstrijd. Klasse 1 is voor auto’s boven 3000 cc., klasse 2 is voor 2000 tot 3000 cc., en onder de 2000 cc. kom je in klasse 3 terecht. Voor de diesels is er klasse 4. Je kunt in je eigen klasse punten halen, die dan over het kampioenschap van vijf wedstrijden worden opgeteld, en de winnaar is dan logischerwijs diegene met de meeste punten. Die hoeft dan niet perse uit klasse 1 te komen. Vanuit iedere klasse is het mogelijk om kampioen te worden.

Jeroen Bleekemolen, die in voorgaande wedstrijden als gastrijder op de Sotrax Porsche actief was, zal tijdens de Final 4 met Peter van der Kolk een BMW 140 GTRdelen. Van der Kolk en Bleekemolen hebben in de Dutch GT4 met de Corvette al laten zien dat ze een goed team vormen. Ook komend Dutch GT4 seizoen zullen ze samen de Corvette delen in het Dutch GT4. Dagwinst zou voor de mannen een mooie opsteker zijn richting het nieuwe seizoen.


20100207-dsc01748

Foto: Marco van de Bildt.

En hoe zal het gaan met Danny van Dongen en Marijn Kalmthout, de Radical piloten? In de vorige wedstrijd, de 4 uur van Zandvoort, werden ze vrij zwaar gestraft voor een foutje, waardoor ze de zege aan hun neus voorbij zagen gaan. Zullen zij op sportieve manier wraak kunnen nemen. Het zou een mooie binnenkomer zijn voor de Radical. Deze en andere Radicals SR3 zullen tijdens de Paasraces voor de eerste maal in Nederland aan de start verschijnen voor de Radical Cup.

Tijdschema:

Om 10:15 is de kwalificatie sessie van een half uur, waarna de briefing plaatsvind. Het opstellen op de startgrid is vanaf 11.30 uur, en om 12: 00 uur gaat de vier uur durende race van start. Na de finish om 16:00 uur is er het podium met de prijsuitreiking.

Stand kampioenschap:

1. Jeroen den Boer en Leon Rijnbeek 48 punten.

2. Ronald van de Laar en Sebastiaan Bleekemolen 47 punten.

3. Rob de Laat en Theo de Prenter 46 punten.


Share