Spykers raceprogramma voor 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Spyker heeft zijn programma voor 2010 bekend gemaakt. Na het goede resultaat in 2009 zal Spyker ook in 2010 met de Spyker C8 Laviolette weer aanwezig zijn bij de 24 uur van Le Mans op 12 en 13 Juni. Daarnaast zal het Spyker Squadron deelnemen aan de Le Mans Series. Als coureurs zijn Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen en de Schot Peter Dumbreck vastgelegd.


Vanwege hun goede resultaat in 2009 heeft de Automobile Club de l’Ouest (ACO) Spyker uitgenodigd met de C8 Laviolette voor  de  24 uur van Le Mans van 2010. Tevens staat er een tweede Spyker op de reserve lijst. Voor het 2010 seizoen zijn de Nederlanders Tom Coronel en Jeroen Bleekemolen en de Schot Peter Dumbreck vastgelegd.


20080511-dsc04768
Foto: Marco van de Bildt.

Alle drie de coureurs zijn bekend met de wagen. Voor Jeroen Bleekemolen word het zijn derde seizoen op de Spyker. En ook Tom Coronel is niet onbekend met de Spyker hij reed eerder op Le Mans, en heeft daar ook samen gereden met Peter Dumbreck, die dus de Spyker en het team ook goed kent.

Dumbreck is toch vooral bekend geworden als de geluksvogel die met de Mercedes ging ‘vliegen’. Het was in 1999 bij de 24 uur van Le Mans, en Mercedes had al problemen met de wagen in de trainingen. Mark Webber was al een keer met de auto de lucht in gegaan, en in de wedstrijd was Peter Dumbreck aan de beurt. Dumbreck had alle geluk van de wereld en stapte ongedeerd uit. Na zijn crash haalde Mercedes de derde en laatste wagen uit de wedstrijd, de wagen is nooit meer in actie gekomen.Naast deelname aan deze uitputtingsslag in de Sarthe op 12 en 13 Juni, zal het Spyker squadron ook deelnemen aan de Le Mans Series. Het plan is om de volledige wedstrijd kalender af te werken. 2009 was het succesvolste jaar voor Spyker met de derde plaats in het constructeurs kampioenschap en de tweede plaats in de wedstrijden op de Nürburgring en Silverstone. De lat ligt dus hoog. Maar Spyker gaat die uitdaging niet uit de weg.

De kalender van de Le Mans Series telt wederom vijf races. Barcelona en de Nürburgring zijn van de kalender verdwenen. Daarvoor terug gekomen is de seizoensopener op Paul Ricard, de 8 uur van de Castellet, welke ook gedeeltelijk een nachtrace is. Ook is er een wedstrijd in Hongarije toegevoegd.

Peter Dumbreck zal in ieder geval in alle vijf de wedsrijden achter het stuur van de Spyker C8 Laviolette te vinden zijn.

Tom Coronel zal bij hem instappen op Spa-Francorchamps, de Hungaroring en Silverstone. Jeroen Bleekemolen is van de partij bij de 8 uur durende openingsrace op Paul Ricard en in Portugal bij de 1000 km. van de Algarve.

Alle drie de rijders zijn ook nog actief in andere race klassen. Peter Dumbreck rijd ook in het FIA GT1 Wereldkampioenschap. Tom Coronel zien we terug in het FIA WTTC en Jeroen Bleekemolen is actief in de American Le Mans Series en de Porsche Supercup.


20080511-dsc05462

Foto: Marco van de Bildt.

De 24 uur van Le Mans zullen ze dan uiteraard met z’n drieën de aanwezig zijn, om te proberen hun geweldige resultaat van 2009 te verbeteren. Toen finishte Tom Coronel en Jeroen Bleekemolen samen met Jarek Janis als vijfde in de GT2 klasse.


De Spyker 2010 kalender:

11 April. LMS. 8 uur van de Castellet, Paul Ricard, Frankrijk.

9 Mei. LMS. 1000 km. van Spa, Spa-Francorcamps, België.

12 – 13 Juni. 24 uur van Le Mans, Circuit de La Sarthe, Le Mans, Frankrijk.

17 Juli. LMS. 1000 km. van de Algarve, Portimão, Portugal.

21 Augustus.LMS. 1000 km. van Hongarije, Hungaroring, Hongarije.

12 September. LMS. Autosport 1000 km. van Silverstone, Silverstone, Groot Brittanië.


Share