Peugeot, plannen en rijders voor 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Peugeot Sport heeft bekend gemaakt wat de plannen zijn voor het 2010 seizoen. Peugeot zal proberen hun succes bij de 24 uur van Le Mans in 2009 te herhalen met  de 908 waar dit seizoen voor het laats mee word gereden. In 2010 mogen zij aantreden met de nummers 1, 2 en 3 op de Peugeot 908 HDi FAP, tot voor kort in handen van hun rivaal Audi. Als coureurs zijn o.a. Alexander Wurz en Marc Gené bevestigd, winnaars van vorig jaar samen met David Brabham. De voorbereiding richting de 24 uur zal bestaan uit de 12 uur van Sebring en de Le Mans Series wedstrijd van Spa-Francorchamps.


Peugeot Sport heeft zijn plannen en rijders voor het 2010 seizoen bekend gemaakt. Het zal niemand verbazen dat prolongatie van de winst bij de 24 uur van Le Mans bovenaan het lijstje staat voor Peugeot. Voor dit seizoen is de Peugeot 908 HDi FAP nogmaals geupdate en aangepast aan de reglementen van dit seizoen. De wagens krijgen dit seizoen ook een andere kleurstelling en de zo begeerde nummers 1,2 en 3, die eerder in handen waren van aartsrivaal Audi.


Foto: (c) Peugeot Sport.

Elf rijders heeft Peugeot sport aangewezen voor het besturen van de ‘opgepoetste’ Peugeot 908 in zijn laatste seizoen. Wagen nummer 1 zal worden bestuurd door de winnaars van vorig jaar Alexander Wurz en Marc Gené aangevuld met Anthony Davidson. Davidson was vorig jaar nog te bewonderen in de Aston Martin LM P1 wagen bij de 24 uur van Le Mans.

De tweede auto is de Franse auto met coureurs Nicolas Minassisan, Franck Montagny en Stéphane Sarrazin. De derde auto word gedeeld door Sebastian Bourdais, Pedro Lamy en Simon Pagenaud. Als reserve rijders zijn Christian Klien en Gregory Guilvert aangewezen. Klien werd met Peugeot derde in 2008 en zesde in 2009. Guilvert heeft vorig jaar een test mogen doen in de Peugeot 908 HDi FAP, en heeft een zodanig goede indruk achtergelaten dat hij de baan als reserve coureur heeft gekregen.

Als voorbereiding naar de 24 uur van Le Mans zal het team met twee auto’s meedoen aan de 12 uur van Sebring, en met drie wagens in Spa-Francorchaps aan de start verschijnen. De laatste test voor de 24 uur. De eerste wagen voor Sebring is voor het team Wurz, Davidson en Gené. Bourdais, Lamy en Minassian zullen de tweede auto besturen.

Op 12 en 13 Juni volgt dan de 24 uur van Le Mans waar Peugeot uiteraard hoopt het succes van vorig jaar te kunnen herhalen.

Tegen de verwachting zal Peugeot ook na de 24 uur nog deelnemen aan twee races. De 1000 km. van Silverstone en de Asian Le Mans Series wedstrijd van Shanghai, beide onderdeel van de Intercontinental Le Mans Cup, staan dan nog op het programma. Ondertussen zullen de ingenieurs al druk bezig zijn met de opvolger van de 908 HDi FAP voor het 2011 seizoen.


Programma:

20 Maart, American Le Mans Series, 12 uur van Sebring.

9 Mei, Le Mans Series, Spa-Francorchamps.

12 en 13 Juni, 24 uur van Le Mans.

12 September, Le Mans Series, 1000 km. van Silverstone.

14 November, Asian Le Mans Series, Shanghai.


Share