Peugeot op de eerste startrij in Sebring.

Print Friendly, PDF & Email

De beide Peugeot’s hebben bij de kwalificatie de eerste startrij voor zich op geëist. Marc Gene pakte de pole gevolgd door Nicolas Minassian. Stefan Mücke pakte met de Lola Aston Martin de derde plek. Marino Franciti pakte met de Acura de pole in de LM P2 klasse. Jörg Bergemeister schoof met de Flying Lizard Porsche door naar pole van de GT2 klasse omdat de Rahal Letterman BMW van Dirk Müller werd gediskwalificeerd na afloop van de kwalificatie.De Peugeot’s, die de hele week al de snelste tijden reden, hebben bij de kwalificatie de eerste twee plaatsen ingenomen. De Spaanse Le Mans winnaar Marc Gene liet de snelste tijd noteren met zijn Peugeot 908 HDi FAP. Hij was 0.6 sec. sneller dan Nicolas Minassian op plek twee, met de andere Peugeot.

foto: (c) americanlemans.com

Op de derde plaats vinden de de Aston Martin. Stefan Mücke moest 0.8 sec. toegeven op de pole.  Emanuele Pirro wist met de Drayson Lola een mooie vierde startplek te veroveren.

Zoals verwacht verscheen de Intersport Lola, waarmee Jon Field een zware crash meemaakte, niet aan de start.

Bij de LM P2 klasse was Marino Franciti met de Patron Highcroft HPD (Acura) de snelste met een vijfde plaats algemeen.  De Cytosport Porsche RS Spyder liet de tweede tijd noteren.

Bij  de nieuwe klasse, de Le Mans Prototyope Challenge, waar word gereden met de Oreca FLM09, bleef de kwalificatie tot de laatste ronde spannend. Uiteindelijk was het Gunnar Jeanette die de snelste tijd klokte met de Green Earth Team Gunnar FLM09.

Foto: (c) americanlemans.com

Bij de GT2 klasse een 1-2 voor Porsche. In eerste instantie was het Dirk Müller die de pole pakte met 0,3 sec voor op de Flying Lizard Porsche met Jörg Bergmeister. De Rahal Letterman BMW M3 werd gediskwalificeerd na afloop van de kwalificatie terug verwezen naar de laatste positie op de startgrid. Nog drie wagens werden teruggezet, waaronder de RSR Jaguar met de Belg Marc Goossens omdat niet het minimum aantal ronden in het donker werd gereden.


Uitslag:
1) Team Peugeot. Peugeot 908 HDi FAP, Marc Gené – Alexander Wurs — Anthony Davidson, 1:45,214.
2) Team Peugeot.  Peugeot 908 HDi FAP, Sebastian Bourdais – Pedro Lamy – Nicolas Minassian, 1:45,841.
3) Aston Martin Racing. Lola Aston Martin, Adrian Fernandez – Stefan Mücke – Harold Primat, 1:46,079.
5) Patron Highcroft Racing. HPD ARX-01c, david Brabham – Simon Pagenaud – Marino Franciti, 1:47,684 LM P2
9) Green Earth Team Gunnar. Oreca FLM09, Gunnar Jeannette – Christian Zugel – Elton Julian, 1:55,279 LMP Challenge
13) Flying Lizard Motorsports. Porsche 997 GT3 RSR, Jörg Bergmeister – Patrick Long – Marc Lieb, 2:01,150 LM GT2
22) Alex Job Racing. Porsche 911 GT3 Cup, Juan Gonzalez – butch Leitzinger – Leh Keen, 2:05,959 GT Challenge


Share