Nieuw puntensysteem voor het FIA GT1 World Championship.

Print Friendly, PDF & Email

Dit jaar begint op 17 April in Abu Dhabi het nieuwe FIA GT1 World Championship. Het vernieuwde kampioenschap krijgt ook een nieuw puntensysteem wat erg lijkt op de nieuwe puntentelling van de Formule 1. Behalve dat er punten te behalen zijn in de race krijgt men ook punten na de kwalificatie.


Het nieuwe  FIA GT1 World Championship bestaat uit 10 races waarvan de race op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi in het weekend van 17 April de eerste is.  De races worden verreden op diverse circuit verspreid over de hele wereld van Argentinie tot Zuid-Africa en van België tot Brazilië.

Elke raceweekend bestaat uit een kwalificatierace en een hoofdrace en de beide races duren 60 minuten. De kwalificatierace bestaat uit drie periodes van 20 minuten, na de eerste periode vallen de acht langzaamste auto’s af . Dit gaat zo drie periodes door om zodoende tijdens de laatste periode een top drie te vormen. Hier komt dan een puntenverdeling uit die er als volgt uit ziet: De nummer één krijg 8 punten, nummer twee  6 punten en nummer drie krijgt 4 punten. Ook tijdens de kwalificaties is er een verplichte banden en rijders wissel. Hoe dat vorm gaat krijgen is maar weer afwachten.


 

Foto:(c) DPPI / FIA GT1 World Championship

De hoofdrace start natuurlijk in de volgorde waarop de rijders zich de dag eerder hebben gekwalificeerd. Deze hoofdrace duurt ook 60 minuten en ook hier is men verplicht tot een banden en een rijderswissel. De punten verdeling ziet er voor de top 10 als volgt uit:  Eindig je als 1ste krijg je 25 punten, als 2de 18 punten, 3de 15 punten, 4de 12 punten, 5de 10 punten, 6de 8 punten, 7 de 6 punten, 8 ste  4 punten, 9 de  2 punten en eindig je als 10 ga je nog altijd met 1 punt naar huis. Een auto kan dus per weekend maximaal 33 punten winnen.

Zoals gezegd de eerste race vind plaats in het weekend van 17 April, en nu maar hopen dat de vier Nederlanders die er tot nu toe aan deelnemen ook veel op het podium komen te staan.


Share