Matech Competition met 3 vrouwen naar de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

Het Zwitserse Matech Competition zet een volledig Zwitserse vrouwenteam in tijdens de 24 uur van Le Mans. Naast Natacha Gachnang en Cyndie Allemann is nu ook Rahel Frey gecontracteerd. Het is toch wel redelijk uniek te noemen voor de 24 uurs van Le Mans dat een volledige rijdersbezetting uit  vrouwen bestaat. Het Zwitserse team rijd met een Ford GT en komt uit in de LM GT1 klasse.


Behalve de 24 uur van Le Mans  zal het team dit jaar ook rijden in de FIA GT1  Worldchampionship en zal dat dan doen met twee auto´s  beide natuurlijk een Ford GT. Één van de twee auto´s zal worden bestuurd door twee van de drie dames te weten Cyndie Allemann en Natacha Gachnang.


foto: (c) Matech Competition

Natacha Gachnang is geboren ( 1987)  in Vevey, Zwitserland en is sinds 2002 actief in de autosport. Van 2002 tot en met 2005 reed ze in het Duitse Formule BMW kampioenschap, maar alleen in 2005 wist ze drie keer op het podium te eindigen. In 2006 reed ze het Duitse Formule 3-kampioenschap met slecht 1 x een podiumplaats. In 2007 reed ze mee in de Formula Mazda kampioenschap in de Verenigde Staten. Het jaar 2007 ging ze racen voor Campos Grand Prix in het Spaanse Formule 3 kampioenschap, hetgeen haar vier podiumplaatsen opleverde en als derde in het kampioenschap eindigde. Niet gek dus. De overstap in 2009 naar de Formule 2 was zeer teleurstellend te noemen omdat ze dat jaar geen één keer binnen de top tien wist te eindigen. Dit jaar zal ze ook te bewonderen zijn in de FLM klasse van de Le Mans series bij het team van Hope Pole Vision alwaar ze ook uitkwam tijdens de afgelopen Oreca Winter Sportscars series.

Cyndie Allemann is geboren( 1986 ) in Moutier, Zwitserland en rijd sinds 2004 mee in diverse klassen, maar was in 1994 al begonnen met karten. Vanaf 2004 tot en met 2007 reed ze mee in o.a Swiss Formule Renault 2000, Formule renault Cup, Duitse Formule Renault, Formule 3 Euroseries en de Duitse Formule 3 Cup hier haalde ze een negende plaats overall. In 2008 reed ze een jaar lang mee in de Indy Light series waar de beste klassering een vierde plaats was en als 14 overall eindigde. 2009 was een rustig  jaar met maar één Porsche GT master race maar wel een zeer belangrijke test in een LMP2 auto op het circuit van Estoril.

Rahel Frey is geboren( 1986 ) in het plaatsje Niederbipp, Zwitserland en ook zij is begonnen met karten van 1998 tot 2004. In 2004  en 2005 stapt ze over naar de Formula Renault 2000 waarin ze in beide jaren als derde eindigd. In 2007 rijd ze de Internationale Formule Master series en rijd ze in de A1GP voor het team Zwitserland tijdens de race in Singapore. In 2008 rijdt Rahel Frey in het Duitse Formule 3 kampioenschap voor het team van de Nederlander Frits van Amersfoort.

Al met al zijn het drie jonge vrouwen met veel ambities en al redelijk wat ervaring. Met het juiste materieel moeten ze ver komen tijdens de 24 uur van Le Mans in de LM GT1 klasse. Ter voorbereiding van de 24 uur van Le Mans zal Matech Competition naast haar FIA GT1 activiteiten twee Ford GT1 bolides in de 1000 KM van Spa op 9 Mei a.s. inzetten.


Share