Marco Andretti komt naar Le Mans met Rebellion Racing.

Print Friendly, PDF & Email

Rebellion Racing heeft bekend gemaakt dat Marco Andretti als zesde rijder bij het team is vastgelegd voor de 24 uur van Le Mans. Andretti zal samen met teamgenoten Neel Jani en Nicolas Prost voor het eerst in actie komen bij de testdagen op Paul Ricard in de nieuwe Lola B10/60 LM P1 van het Zwitserse team. Marco is de derde generatie van de Andretti familie die in actie zal komen op Le Mans.


Marco Andretti is als zesde rijder toegevoegd aan de line up van het Zwitserse team Rebellion Racing voor de 24 uur van Le Mans. Bij de testdagen op Paul Ricard zal hij samen met zijn teamgenoten Neel jani en Nicolas Prost voor het eerst in actie komen voor Rebellion met de Lola B10/60 LM P1. Hij is daarmee de derde generatie van de Andretti familie die in actie zal komen bij de legendarische 24 uurs race op Le Mans.


Foto: (c) lolacars.com

Marco Andretti kennen we vooral van de Indy Cars uit de Verenigde Staten. Hij heeft tot nog toe slecht één jaar ervaring in de sportscars racerij. In 2008 maakte hij zijn debuut in de American le Mans Series met de Acura LM P2 wagen.

Zijn opa, Mario Andretti, winnaar van onder andere Sebring en Daytona, debuteerde op Le Mans in 1966, met een Holman Moody Ford MkII, oftewel Ford GT40, die hij deelde met Lucien Bianchi. Na zijn Formule 1 carrière maakte hij een come-back in 1982. Met zijn zoon Michael deelde hij een Mirage M12 Ford. In 1983 finishen ze als derde met een Porsche 956. In 1988 keren vader en zoon weer terug met een Porsche 962. In 1995 keert Mario nogmaals terug naar Le Mans en finisht als tweede met een Courage Porsche. In 2000 als hij 60 is rijd hij z’n laatste race op Le Mans met de Panoz LMP-1 Roadster –S.

Het Zwitserse Rebellion Racing, voorheen Speedy Racing Team Sebah, heeft de line up nu compleet voor de twee Lola B10/60s waarmee ze deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Andretti, Jani en Prost vormen een team en de rijders op de tweede bolide zijn Andrea Belicchi, Jean-Christophe Boullion en Guy Smith.


De Le Mans Series testdagen zijn op 7 en 8 maart op het circuit Paul Ricard, en de 24 uur van Le Mans is op 12 en 13 Juni.Share