Loïc Duval derde rijder Oreca Matmut Peugeot 908 HDi FAP.

Print Friendly, PDF & Email

Het Franse team Oreca Matmut die dit jaar met o.a de Peugeot 908 HDi FAP meerijd in de LM P 1 klasse  van de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans heeft zijn rijders voor dit jaar compleet. Eerder waren er al Olivier Panis en Nicolas Lapierre die aan boord van de Peugeot konden stappen maar nu is ook bekend gemaakt dat de Fransman Loïc Duval het duo komt versterken. Zo maakt het team van Oreca Matmut er een geheel Franse aangelegenheid van en kunnen ze meestrijden voor de prijzen.


Loïc Duval is geen onbekende van het team Oreca Matmut, in 2008 reed Loïc  al mee voor het team tijdens de 24 uur van Le Mans en deed dat in een Courage-Oreca LC70 Judd. In dat jaar werden ze achtste in de LM P1 klasse en hadden er toen 357 ronden op zitten, 24 ronden langzamer als de  winnaar destijds. In 2009 reed Loïc Duval in de Formule Nippon en wist daarvan als winnaar te eindigen, en in hetzelfde jaar reed hij ook nog in Japan de Super GT serie. Het seizoen 2009 werd voor Loïc Duval helemaal een topjaar toen bleek dat hij ook nog mocht rijden in de Asian Le Mans Series ook voor het team Oreca Matmut. Hij reed op het Okayama circuit in Japan samen met Nicolas Lapierre en ze wisten daar als derde te eindigen in de LMP1 klasse met een totaal van 14 punten.

Met het  avontuur in de Asian Le Mans Series heeft Loïc Duval een goede indruk achter gelaten wat weer geresulteerd heeft in een uitnodiging om dit jaar o.a de 24 uur van Le Mans te rijden voor het team van Oreca Matmut. Met de Peugeot 908 HDi FAP. En met Olivier Panis en Nicolas Lapierre maakt het team serieuze kans op een plek op het podium op 13 juni a.s. Loïc Duval zal het eerst in aktie te zien zijn tijdens de officiele testdagen van de Le Mans Series op het Circuit Paul Ricard, Le Castellet. Deze testdagen zullen plaats vinden op 7 en 8 maart a.s.


Share