De vernieuwde Audi R15 TDI is klaar voor de strijd.

Print Friendly, PDF & Email

Er komt dit jaar geen nieuwe sportscar van Audi omdat de regels voor het seizoen 2011 ingrijpend veranderen en dus heeft men de bestaande Audi R15 TDI voor 2010 maar eens flink doorontwikkeld. Om deze “nieuwe” Audi te testen wordt er de komende weken een druk testprogramma afgewerkt in de Verenigde Staten. En nu maar hopen voor de mannen uit Ingolstadt dat dit tot resultaat heeft dat men op 12 en 13 juni de overwinning van de 24 uur van Le Mans kan opeisen.


Wat meteen opvalt is de gespleten neus van de Audi, verder is volgens het moederbedrijf het hele bodywerk onderhanden genomen om een nog beter rendement uit de aerodynamica te krijgen. Ook de  carrosserie van de R15 werd grondig aangepakt maar ook het koel en tanksysteem moesten er aan geloven. De grootste zorg waren de luchtrestrictors die kleiner in diameter moesten worden om zodoende het motorvermogen te verminderen, om dat niet te veel aan de snelheid verloren te laten gaan moest er behoorlijke gesleuteld worden gedaan aan o.a. de aerodynamica. De verlichting van de wagen is ook sterk verbeterd dit natuurlijk om tijdens de nachtelijke uren de donkere baan van Circuit de la Sarthe goed te kunnen zien.


Foto: (c) Audi

De nieuwe Audi ziet er hier wel erg strak uit hoor.

De nieuwe Audi R15 TDI werd op de Audi-testbaan in Neustadt voor het eerst getest op 3 maart j.l. en zal na de testweken in de Verenigde Staten voor het eerst te zien zijn op 11 April voor de LMS race van 8 uur  in Le Castellet op het Circuit Paul Richard. Nog voor het echte  werk losbarst van de 24 uur van Le Mans op 12 en 13 Juni rijd de vernieuwde Audi ook nog mee tijdens de 1000 kilometer van Spa op het altijd mooie circuit van Spa-Francorchamps op 9 Mei.


Share