Zes FLM09 inschrijvingen voor de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

Voor de American le Mans Series zijn zes FLM09 wagens ingeschreven voor de LMPC (Challenge) klasse. Bij de al eerder aangekondigde wijzigingen in de klasse structuur van de ALMS werd de LMPC klasse, voor de Formula Le Mans wagens van vorig seizoen, al aangekondigd. Vijf van de zes teams zullen ook bij de Wintertest op Sebring aanwezig zijn op 22 en 23 Februari.


Zes teams hebben zich ingeschreven voor de LMPC klasse van de American Le Mans Series. Al eerder werd een wijziging aangekondigd van de klasse structuur van de American Le Mans Series. De wijziging hield in dat de LM P1 en LM P2 klasse werden samengevoegd tot LMP klasse en dat de LMP Challenge klasse werd toegevoegd. In deze klasse zal worden gereden met de FLM09 wagen, de auto die door Oreca in samenspraak met de ACO werd ontwikkeld voor de Formula Le Mans (FLM). De FLM reed in 2009 in het voorprogramma van de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans hun wedstrijden. Ook bij de Europese Series zal dit seizoen de Formula Le Mans worden samengevoegd met de Le Mans Series en daar een eigen klasse vormen.


Foto: Marco van de Bildt.

De Oreca-Courage FLM09 is een geavanceerde race wagen van minimaal 900 kg met 450 Pk. De wagen met carbon fiber chassis is voorzien van carbon remmen, een sequentiële versnellingsbak. Schakelen word gedaan met de bekende ‘lepeltjes’ aan het stuur.

Zes teams hebben zich nu dus ingeschreven voor de LMPC klasse die z’n debuut gaat beleven met de 12 uur van Sebring, en vijf van de zes teams zullen ook aanwezig zijn bij de Sebring Wintertests.

*) Intersport Racing, één van de eerste teams die zich heeft ingeschreven, komt met de coureurs Mitch Pagery en Brian Wong.

*) Genoa Racing, bekend uit de Indy Light en Indy Atlantic neemt Larry Connor mee als rijder.

*) Green Earth Team Gunmar, een nieuw team geleid door Gunnar Jeannette.

*) Primetime Race Group komt met team eigenaar en rijder Joel Feinnberg en Kyle Marcelli.

*) Level 5 Motorsports, derde bij de 24 uur van Daytona, neemt coureurs Scott Tucker en Christophe Bouchut mee.

*) PR1/Mathiasen Motorsports, afkomstig vanuit twee Formula Atlantic teams. Ze hebben nog geen rijders bekend gemaakt.

De Le Mans Series Winter Test is op 22 en 23 februari op Sebring, en de eerste wedstrijd van het seizoen, traditioneel de 12 uur van Sebring, is op 20 maart.


Share