Resultaten Wintertests Sebring.

Print Friendly, PDF & Email

De Winterstest voor de American Le Mans Series op Sebring International Raceway ter voorbereiding op o.a. de 12 uur van Sebring zijn voorbij. De 28  deelnemende auto’s konden 2 twee dagen lang van s’morgens vroeg tot het einde middag hun auto’s testen en hun coureurs vast laten wennen aan de auto. Audi en Peugeot deden niet mee  en Corvette had een privetest  georganiseerd.


De eerste testdag was maandag 22 Februari en aan het einde van de dag bleek dat de Aston Martin de snelste tijd op de klokken wist te noteren hun tijd was 1 min 48.826 sec. Deze tijd werd in de ochtenduren gerealiseerd door Adrian Fernandez  die voor het eerst voor het team Aston Martin uitkomt. Tweede in de LMP klasse was de Lola B06 van Intersport en op de derde plaats eindigde de winnaar van de ALMS van 2009 Patron Highcroft Racing.

De snelste van de nieuwe LMPC klasse was het team Green Earth Gunnar in de Oreca FLM09 in een tijd van 1 min 57.131 sec, een verschil van ruim 11 sec. met de snelste tijd van de Aston Martin.


20080614-dsc06604.jpg

Foto: Marco van de Bildt.

In de GT2 klasse was het de Ferrari F430 GT2 van het team Risi Competizione die de snelste tijd van de dag op de klokken wist neer te zetten. De BMW M3 van het Rahal Letterman Racing team wist in deze klasse knap als tweede te eindigen met een achterstand van slechts 0,298 sec.

In de GTC was het team van Kelly-Moss Racing de snelste in een Porsche 911 GT3 Cup met een tijd van 2 min 07.902 sec.  De Porsche 997 GT3 van het Black Swan Racing team waar ook Jeroen Bleekemolen in rijd kwam de eerste dag niet verder dan een negentiende plek met een tijd van 2 min 05.948 sec. Behalve de teleurstellende plaatst  van Jeroen was er ook meer verwacht van het nieuwe Jaguar Team die de eerste dag niet verder kwam dan een 23 ste plek ergens tussen de Porsche’s van de GTC klasse.


20090614-dsc01681

Foto: Marco van de Bildt.

De tweede testdag begon goed voor het team van Aston Martin maar eindigde voortijdig doordat Harold Primat, de auto twee uur voor het einde van de tests, in bocht 1 hardhandig in de bandenstapels parkeerde. Door deze crash moest Harold naar het ziekenhuis voor controle en de Aston Martin kon naar de sloop. Toch had Harold Primat weer voor de snelste tijd gezorgd, en die was 1 seconde sneller als de dag ervoor namelijk 1 min 46.894 sec. Tweede en derde eindigde dezelfde teams als eerste dag te weten Intersport en Patron Highcroft Racing en beide sneller dan de eerste dag.

Genoa Racing was met zijn Oreca FLM09 de snelste in de LMPC klasse en verbeterde zijn tijd met bijna één seconde naar 1 min 56.753 sec. maar nog altijd ruim 10 seconden langzamer dan de Aston Martin.

De GT2 klasse werd net als de eerste dag aangevoerd door Risi Competizione met een Ferrari F430 GT2 in een tijd van 2 min. 02.559 sec. Op tweede en derde plek staan de twee Porsche’s van het team Flying Lizard Motorsports.

Van de Posrsche’s 911 GT3 Cup uit de GTC klasse is het team Kelly Moss Racing het snelste met een tijd van 2 min 07.795 sec. Deze tijd is maar een fractie langzamer dat de tijd van de Jaguar van het nieuwe RSR Jaguar team uit de GT2 klasse. Naar eigen zeggen had het team veel tijd verloren door het onderzoeken van technische storingen.

Jeroen Bleekemolen in de nieuwe Porsche 977 GT3 kwam ook tijdens de tweede dag niet verder dan de 19e plaats met een tijd van 2 min. 04.252 sec. wat wel een verbetering betekende ten opzichte van de eerste dag  met 01.696 sec. Zowel bij het team van Jaguar als bij het team Black Swan Racing is nog een hoop snelheid te halen bij het verbeteren en afstellen van de auto.

Het team van Corvette teste deze twee dagen niet mee omdat het al een prive test gedaan had op Sebring dit deden ze met de nieuwe Corvette C6 ZR1 een wagen waar ze in de American Le Mans Series van 2009 ook enkele wedstrijden in mee reden.


Of de tests van de afgelopen 2 dagen resultaat heeft opgeleverd kunnen we zien tijdens de 12 uur van Sebring op 20 Maart a.s.


Share