Race legende Emanuele Pirro naar Drayson Racing.

Print Friendly, PDF & Email

Emanuele Pirro, vijfvoudig Le Mans winnaar, zal in het 2010 seizoen bij drie endurance wedstrijden voor Drayson Racing plaatsnemen in de Lola Judd Coupe LM P1 wagen. Samen met Paul Drayson en Jonny Cocker zal hij meedoen aan de 12 uur van Sebring, de 24 uur van Le Mans en Petit Le Mans, en ook bij de tests aanwezig zijn waaronder de Sebring Wintertests.


Drayson Racing heeft Emanuele Pirro aangetrokken om bij drie wedstrijden het team te versterken. Het gaat dan om de 12 uur van Sebring op 20 maart, de 24 uur van Le Mans op 12 en 13 Juni en Petiti Le Mans op 2 Oktober. Ook zal hij zich bezig houden met het nodige testwerk. Hij zal samen rijden met Teameigenaar Lord Paul Drayson en Jonny Cocker in de no. 8 LM P1 Lola Judd coupe.


Foto: (c) americanlemans.com

Het team van Drayson heeft vorig seizoen de overstap gemaakt van de LM GT2 klasse naar de LM P1 klasse. Het team debuteerde met de Lola Judd op Petit Le Mans, en reed ook de seizoensafsluiter van de American Le Mans Series op Laguna Seca. Bij de Asian Le Mans Series scoorden ze één pole positie, twee snelste raceronden, en wonnen ze de Michelin Green X Challenge. Het team is voornemens in 2010 het gehele American Le Mans Series seizoen mee te rijden.


De Italiaan Emanuele Pirro heeft drie seizoenen Formule 1 gereden, eerst voor Benetton en later voor Scuderia Italia en maakt de switch naar sports en touring wagens in 1992. In 1994 komt hij als fabrieksrijder bij Audi terecht. Pirro is twaalf maal in de 24 uur van Le Mans van start gegaan, en vijf maal wist hij te winnen, hij stond negen maal op rij op het podium. Op zijn CV staan verder, twee maal de 12 uur van Sebring, drie maal Petit Le Mans, en twee maal het kampioenschap van de American Le Mans Series voor Audi. In totaal heeft hij acht kampioenschappen gewonnen. In 2008 is Pirro gestopt met de actieve racerij en vervult nu een ambassadeursfunctie voor Audi.


Bij Audi is Pirro uitermate belangrijk geweest bij de ontwikkeling van de R8 en de R10 TDI, met de R10 TDI hebben ze de eerste overwinning voor diesel aangedreven auto’s gehaald. Van Audi heeft Emanuele Pirro toestemming gekregen om voor Drayson in de drie endurance wedstrijden uit te komen.


Het team zal aanwezig zijn bij de Sebring Wintertest op 22 en 23 Februari, en de eerste wedstrijd zal zijn de 12 uur van Sebring op 20 maart.


Share