Peter Kox naar de 24 uur van Le Mans, en het FIA GT1 Wereldkampioenschap.

Print Friendly, PDF & Email

Peter Kox krijgt het druk dit jaar maar helemaal vol is zijn agenda nog niet. Kox zal de 24 uur van Le Mans gaan rijden voor het Yong Driver AMR team uitkomend in de GT1 klasse met de zeer fraaie Aston Martin DBR9. Peter komt ook uit in het FIA GT1 Wereldkampioenschap, dit doet hij voor het team van Reiter Engineering met een Lamborghini Murcielago R-SV. Het zou ons niets verbazen dat hij ook nog gaat rijden tijdens de 24 uur van Spa of in een race van de American Le Mans Series of de Asian Le Mans Series.


Peter Kox zal in het dit jaar debuterdende FIA GT1 Wereldkampioenschap uitkomen voor het team van Reiter Engineering rijdend in een Lamborghini Murcielago R-SV. Peter Kox rijd als fabriekcoureur samen met Christopher Haase die afkomstig is uit Duitsland. Peter is geen onbekende met de Lamborghini, hij was in 2005 officieel testrijder en in 2004 reed hij ook de FIA GT met een Lamborghini, en hij heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe Lamborghini Murcielago R-SV. Peter Kox en Reiter kennen elkaar al geruime tijd, en ook nu doet de Duitser weer een beroep op de snelle Nederlander en terecht. Ook Christopher Haase is geen onbekende voor Hans Reiter. In 2008 werd Haase vice-kampioen met de Lamborghini Gallardo GT3 van Reiter Engineering in de ADAC GT Masters, het Duitse GT3 kampioenschap. Dit seizoen pakte Haase samen met Christopher Mies de titel in de FIA-GT3 met de Audi R8 LMS van Phoenix.


20080511-dsc05025

Foto: Marco van de Bildt. Peter Kox met de Lamborghini in actie in de Le Mans Series.

Samen met Christopher ziet Peter het nieuwe kampioenschap helemaal zitten zeker omdat het nu om een echt Wereldkampioenschap gaat in een nieuwe opzet en het startveld ziet er zeer veel belovend uit met 6 merken en 4 auto’s per merk. Races die de hele wereld over gaan op de mooiste circuits. De eerste race van het FIA GT1 Wereldkampioenschap zal verreden worden op het schitterende circuit Yas Marina in Abu Dhabi.

Peter Kox gaat dit jaar natuurlijk ook weer rijden tijdens de 24 uur van Le Mans, dit gaat hij doen voor het team Young Driver AMR. Het Duitse AMR team rijd in een Aston Martin DBR9  en komt uit tijdens de 24 uur van Le Mans in de GT1 klasse, en het is dezelfde auto die ook meerijd in de FIA GT1 Wereldkampioenschap. Peter rijd dus tijdens de 24 uur van Le Mans samen met zijn concurrenten in een Aston Martin DBR9, hetgeen geen belemmering moet zijn om hoog te eindigen in de LM GT1 klasse, of zelf voor de zege te gaan. De teamgenoten van Peter Kox  tijdens de 24 uur van Le Mans zijn de Tsjech Tomas Enge en de Deen Christoffer Nygaard. Peter had ook nog een optie lopen voor een LM P1 team, maar om te winnen in de LM P1 klasse moet je kunnen rijden in een Audi of Peugeot en dat zat er niet in. Met de juiste ondersteuning vanuit Aston Martin geloofd Peter dat dit team een serieuze kandidaat is voor de overwinning in de GT1 klasse tijdens de 24 uur van Le Mans.

Ter voorbereiding op de Franse klassieker staat voor het team begin mei de deelname aan de 1000 kilometer race van Spa-Francorchamps op het programma die wordt verreden in het weekend van 8 en 9 mei. Het FIA GT1 Wereldkampioenschap begint met de wedstrijd op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi op 17 April, en de 24 uur van Le Mans is op 12 en 13 Juni. Uiteraard natuurlijk ook allemaal terug te vinden op onze kalender.Share