Nicky Pastorelli rijd in een Lamborghini Murcielago R-SV het FIA GT1 World Championship.

Print Friendly, PDF & Email

De uit Den Haag afkomstige coureur Nicky Pastorelli zal het seizoen 2010 rijden voor het team van All-Inkl.com Munnich Motorsport. Hij zal dit doen in één van de twee Lamborghini Murcielago R-SVs van het team dat meerijd in het nieuwe FIA GT1  World Championship. Nu mag Nicky gaan racen tegen de andere racemonsters in het kampioenschap zoals de Aston Martin DB9, Corvette Z06, Ford GT, Maserati MC 12, en de Nissan GTR .


De Nederlander Nicky Pastorelli wist in 2004, in zijn tweede seizoen Euro-Formule 3000 de titel achter zijn naam te zetten. Dankzij deze titel mocht hij bij het F1 van Minardi een éénmalige test doen, en dit had weer tot gevolg dat hij het jaar erop een contract als testcoureur kreeg aangeboden bij het F1 team van Jordan. Dit Formule 1 avontuur duurde niet lang en voor het einde van racejaar was zijn contract al weer ontbonden. In 2006 rijd Nicky een paar wedstrijden in de Champcarseries maar ook hier zonder veel succes. In 2008 gaat hij rijden in de Dutch Supercar Challenge maar ook komt hij uit in de American Le Mans Series. In de ALMS rijd hij samen met zijn broer Francesco in de GT2 klasse dat doen ze in een Porsche 911 GT3 voor het team van Vici-Porsche. Hij weet dat jaar totaal 23 punten te scoren met zijn beste race op Petit Le Mans waar hij samen met Francesco 11 punten weet te behalen.


Foto: (c) DPPI / FIA GT1.

De teamgenoot van Nicky Pastorelli is de Duitser Dominik Schwager die vooral bekend is uit de Japanse GT series, de Formule Nippon en de Duitse Formule 3 series. De tweede Lamborgini Murcielago R-SV van het team zal worden bemand door Marc Basseng  en Christophe Bouchut. Basseng was de laatste drie jaar vooral actief in de American Le Mans Series en Bouchet heeft inmiddels al 12 jaar ervaring in de FIA GT kampioenschap. We zullen zien wat de twee snelle Lamborgini’s kunnen presteren met deze 4 coureurs.

De eerste race in het FIA GT1 World Championship is op het mooie Yas Marina Circuit in Abu Dhabi in het weekend van 17 April.


Share