Gianmaria Bruni en Jaime Melo bij Risi Competizione.

Print Friendly, PDF & Email

20080614-dsc06604.jpgRisi Competizione heeft twee azen weten binnen te halen voor het 2010 seizoen van de American Le mans Series (ALMS). Jaime Melo, de ALMS kampioen van 2007 en Gianmaria Bruni, de FIA GT kampioen van 2008, zullen een team vormen voor het komende seizoen. Melo en Bruni hebben al eerder samen gereden in 2008 en toen de 24 uur van Le Mans gewonnen.


Jaime Melo en Gianmaria Bruni zullen het komende seizoen voor Ris Competizione uitkomen in de American Le Mans Series met een Ferrari F430 GT. Dit zou het laatste seizoen moeten gaan worden voor de F430, voordat z’n opvolger de Ferrari 458 het stokje over neemt. Aanleiding voor Risi om dit laatste seizoen een tijdperk in stijl af te sluiten.

Het Amerikaanse team Risi Competizione, van team eigenaar en Ferrrai dealer Guiseppe Risi, heeft als thuisbasis Houston. Het team is in 1997 opgericht door Risi in samenwerking met Doyle Racing en gaat verder als Doyle-Risi Racing. In 2000 krijgt Risi de volledige controle over het team en gaat verder als Risi Competizione. Ze weten drie maal de klasse te winnen bij de 24 uur van Le Mans, in 1998, 2008 en 2009, uiteraard met een Ferrari.


Foto: Marco van de Bildt. GT2 podium bij de 24 uur van Le Mans, 2008.

Voor Jaime Melo word het z’n vijfde seizoen bij Risi, waar hij in 2007 Gianmaria Bruni al tegenkwam toen die enkele races voor Risi reed in de American Le Mans Series. In 2008 winnen Melo en Bruni samen met Mika Salo de 24 uur van Le Mans voor Risi Competizione.

Jaime Melo rijd in 2000 en 2001 Formule 3000 waar hij enkele punten bij elkaar weet te rijden. In 2002 word hij Euro 3000 kampioen. Hij maakt de overgang naar het FIA GT kampioenschap, en ook daar is hij succesvol. In 2006 wint hij het kampioenschap met een Ferrari voor AF Corse. Een jaar later wint hij bij de GT2 klasse het American Le Mans Series kampioenschap. Bij de 24 uur van Le Mans viel hij uit. In 2008 wint hij zoals gezegd de 24 uur van Le Mans met Bruni, en ook de Petit Le Mans.

In 2009 wint hij samen met Pierre Kaffer en Mika Salo de 24 uur van Le Mans. In de American Le Mans Series wint hij de 12 uur van Sebring en Petit Le Mans en word uiteindelijk tweede in het kampioenschap.

Gianmaria Bruni rijd in 2004 18 Formule 1 races voor Minardi, maar weet geen punten te scoren. In 2007 maakt hij de switch naar de sportscars en rijd voor AF Corse met een Ferrari in het FIA GT kampioenschap. Hij wordt samen met teamgenoot Stéphane Ortelli tweede in het kampioenschap. Hij rijdt enkele races voor Risi in het ALMS en in 2008 de 12 uur van Sebring en de 24 uur van Le Mans die hij, zoals gezegd wint. In het FIA GT kampioenschap van 2009 verliest hij met Toni Vilander in de laatste wedstrijd het kampioenschap. In de GT2 klasse van de Le Mans Series mist hij op één punt het kampioenschap en word tweede samen met Robert Bell in de JMW Motorsport Ferrari F430 GT.


20080614-dsc06604.jpg

Foto: Marco van de Bildt.

En nu in het laatste seizoen van de F430 vormen ze wederom een team. Bruni en Melo die beiden als woonplaats Rome hebben, zullen ook samen deelnemen aan de Le Mans Series in Europa.

Een derde rijder voor de langere wedstrijden zal later bekend worden gemaakt. De eerste race voor het American Le Mans Series kampioenschap, de 12 uur van Sebring is op 12 maart, en de eerste race in Europa, de 8 uur van de Castellet op circuit Paul Ricard, is op 11 April.


Share