Drie teams met FLM09 in de Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

Evenals bij de American Le Mans Series, zullen dit seizoen ook in de Le Mans series FLM09 wagens meerijden in hun eigen klasse. Op de eerder vrijgegeven deelnemerslijst staan ze niet, maar drie teams hebben aangegeven mee te willen doen aan de gehele series. Hope Pole Vision, DAMS en Boutsen Energy Racing zullen ieder met twee wagens meedoen.


Drie teams zullen met ieder 2 wagens meedoen aan de Europese Le Mans Series. Met de FLM09 wagen die vorig jaar werd ontwikkeld door Oreca en de ACO zullen ze dit seizoen hun eigen klasse vormen binnen de Series.

Voor Boutsen Energy Racing zal de 19 jarige Belg Nicolas de Crem aantreden. Teamgenoot van de Crem zal Dominik Kraihamer worden. De Oostenrijker was vorig seizoen succesvol bij de Formula Le Mans en de Oreca Sportscars Winter Series. De coureurs voor de tweede wagen zijn nog niet bekend.


Foto: Marco van de Bildt.

Hope Pole Vision gaat verder met de coureurs van vorig seizoen, en heeft Mathias Beche samen met Natacha Gachnang en Chrisopthe Pillon vastgelegd voor wagen nummer 48, en in wagen nummer 47 zal Steve Zacchia achter het stuur kruipen. Twee andere rijders voor wagen nummer 47 worden nog bekend gemaakt.

DAMS zal in een later stadium de coureurs bekend maken.

De eerste test voor de teams zal zijn op de officiële testdagen op circuit Paul Ricard op 7 en 8 maart. De eerste wedstrijd van het seizoen is de 8 uur van de Castellet eveneens op Paul Ricard en wel op 11 April.


Share