Definitieve Dutch GT4 kalender bekend gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

De definitieve kalender van het Dutch GT4 kampioenschap is bekend gemaakt. Er staan 7 wedstrijd weekenden op de kalender, 6 in Nederland en één in Duitsland op de Nürburgring. Vijf maal word er op circuit Zandvoort gereden, en voor de Formido Midzomerraces verhuist het circus naar het TT circuit van Assen. Het seizoen begint met de Paasraces op 3 en 5 April op circuit Zandvoort.


Eerder was de (voorlopige) kalender van het Dutch Power Pack (DPP) al bekend gemaakt, en nu volgt de kalender van het 2010 seizoen van het Dutch GT4 kampioenschap. Uiteraard is er een zekere overlap met DPP kalender.

Op 3 en 5 April word traditioneel het Nederlandse autosport seizoen geopend met de Paasraces op Zandvoort. Op 22 en 24 Mei volgen dan de Pinksterraces eveneens op Zandvoort.

Op 5 en 6 Juni volgt dan het derde raceweekend waar er gereden zal worden in het voorprogramma van de Formule 3 wedstrijd, Masters of Formula 3, wederom op Zandvoort.

Op 3 en 4 Juli volgen dan de Midzomerraces op het TT circuit van Assen.

Daarna gaat het GT4 circus de grens over naar de Duitse Nürburgring waar er geracet word in het voorprogramma van de FIA GT wedstrijd samen met de Europese GT4 Cup.


20091011-dsc03552

Foto: Marco van de Bildt.

De laatste twee raceweekenden zijn weer op vertrouwde grond, op circuit Park Zandvoort. Op 18 en 19 September word er gestreden om de Wijzonol Trophy. Het laatste weekend van het seizoen is op 9 en 10 Oktober tijdens de Formido Finaleraces.

Aan de opzet van de race weekenden is niets veranderd ten opzichte van vorig jaar, het eerste seizoen van de Dutch GT4. Er zijn twee sprintraces van ieder 25 minuten en een hoofdrace van 50 minuten. Alleen de wedstrijd op de Nürburgring heeft een ander opzet. Daar worden twee wedstrijden gereden samen met de European GT4 Cup.

De organisatie verwacht 20 wagens aan de start, waaronder de Chevrolet Camaro. Frans Verschuur haalt met z’n Equipe Verschuur de Camaro naar Nederland voor het Dutch GT4 kampioenschap. Er was al getest door Verschuur met o.a. een Mercedes-Benz, maar het is nu de Camaro geworden. Coureurs voor de auto zouden er ook al zijn, maar er werden echter geen namen bekend gemaakt.


Kalender:

3 – 5 April, Gilette Paasaces, Zandvoort.

22 – 24 Mei, Profyle Tyrecenter Pinksterraces, Zandvoort.

5 – 6 Juni, Masters of Formula 3, Zandvoort.

3 – 4 Juli, Formido Midzomerraces, TT circuit Assen.

28 – 29 Augustus, FIA GT, Nürburgring, Duitsland.

18 – 19 September, Wijzonol Trophy, Zandvoort.

9 – 10 Oktober, Formido Finaleraces, Zandvoort.

Deze en andere evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.


Share