Debuut Radical Cup bij Paasraces op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

Het Dutch PowerPack is dit seizoen uitgebreid met de Radical Cup. Op 3 en 5 April tijdens de Paasraces op circuit Zandvoort zal de Radical Cup voor het eerst in actie komen. Een veld van 25 auto’s word aan de start verwacht. Het seizoen bestaat uit zeven raceweekenden, zes op Zandvoort en één op Assen. Al in meer dan tien landen is er een Radical Cup. In Juli zal de Radical European Masters Zandvoort aandoen.Met ingang van dit seizoen zal de Radical Cup deel uit maken van het Dutch Powerpack. De overeenkomst tussen Radical Sportscars Nederland en Circuit park Zandvoort heeft in eerste instantie een looptijd van drie jaar. Al in meer dan tien landen is er een dergelijke Radical Cup waaronder Duitsland, België en Groot Brittannië. Bij de seizoensopener, de Paasraces op Zandvoort, word een startveld verwacht van 25 wagens. Als deelnemers worden o.a. genoemd Niek Jansen (BRL Light), Sven Andries Regerend kampioen Westfield Cup, Klaas Zwart voormalig EuroBOSS kampioen en de Brit Derek White uit de Britse Radical Cup.

Andere onderdelen van het Dutch Power Pack zijn Formule Ford, Formido Swift Cup, Dunlop SportMaxx Clio Cup, Toerwagen Diesel Cup en de Dutch GT4.


20100207-dsc01748

Foto: Marco van de Bildt. De Radical in actie bij de 4 uur van Zandvoort.

In de Radical Cup word gereden met de Radical SR3-RS. De 580 kg. zware open sportscar word aangedreven door een viercilinder moter van 1340 cc. die 210 pk levert. Het onderstel is van Intrax en de banden komen van Dunlop. Rondetijden op Zandvoort lagen rond de 1:43 tijdens testdagen. Verwacht word dat de tijden nog wel kunnen zakken naar 1:40. Dat is tien seconden sneller dan wat de Dutch GT4 kan.

Een Radical Cup raceweekend begint met twee maal een vrije training van 40 minuten. Dan is er een kwalificatie sessie van 20 minuten, Er worden twee races gereden van ieder 45 minuten met een pitstop en rijderswissel.

Ook is een Radical European Masters die op 24 en 25 juli op Zandvoort te bewonderen zal zijn. Deelnemers aan de Radical Cup kunnen ook meedoen aan deze race serie om hun krachten te meten met de buitenlandse collega’s. De European Masters telt vijf raceweekenden in Europa en een seizoensfinale in Abu Dhabi.

Op de kalender staan zes raceweekenden op circuit Zandvoort en één op het TT Circuit van Assen.


Kalender:

3-5 April. Paasraces, Circuit Park Zandvoort.

22-24 Mei. Profile Tyrecenter Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort.

5-6 Juni. Masters of Formula 3, Circuit Park Zandvoort.

3-4 Juli. Formido Midzomerraces, TT Circuit Assen.

14-15 Augustus. Dutch Power Pack Festival, Circuit Park Zandvoort.

18-19 September. Wijzonol Trophy, Circuit Park Zandvoort.

9-10 Oktober. Formido Finaleraces, Circuit Park Zandvoort.


Share

One thought on “Debuut Radical Cup bij Paasraces op Zandvoort.

Comments are closed.