Cytosport Muscle Milk met Porsche RS Spyder in ALMS.

Print Friendly, PDF & Email

Het team Cytosport Muscle Milk van Greg Picket zal komend seizoen met een Porsche RS Spyder meedoen aan de American Le Mans Series. Vorig seizoen werd aan vier races meegedaan met de van Dyson Racing overgenomen auto, dit jaar staat de volledige serie van 9 races op het programma.


Na vorig seizoen aan vier wedstrijden te hebben meegedaan zal het Amerikaanse team Cytosport in 2010 deelnemen aan het volledige 9 races tellende American Le Mans Series seizoen.
Voor dit seizoen zijn de regels zodanig verandert dat de prototypes nog uit één klasse bestaan.
Porsche dat niet officieel terugkeert op het hoogste niveau in de sportscar racerij zal via een ‘achterdeur’ dit seizoen toch de krachten kunnen meten met de LM P1 bolides zoals die in Europa rondrijden. Voor Porsche derhalve een mooie testcase om een eventuele beslissing over de terugkeer naar Le Mans te kunnen nemen. Nogal eens konden wagens uit de LM P2 klasse het de LM P1 wagens moeilijk maken bij de American Le Mans Series.


Foto: (c) americanlemans.com

Cytosport dat vorig jaar de auto van Dyson Racing heeft overgenomen heeft in 2009 vier wedstrijden meegereden met naast team eigenaar Greg Picket, Sasha Maassen en Klaus Graf als coureurs. Voor het 2010 seizoen zal Klaus Graf wederom van de partij zijn.

De eerste wedstrijd is de 12 uur van Sebring, op 20 maart, waar Cytosport het meteen tegen de topper Aston Martin zal moeten opnemen. Ook Audi en Peugeot zullen naar verwachting enkele wedstrijden aanwezig zijn.


Share