Carlo van Dam rijd in een Saleen S7R de Le Mans Series van 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Het nieuw opgerichte team Atlas FX Team Full Speed heeft bekend gemaakt dat de Nederlander Carlo van Dam één van de rijders is die in het nieuwe seizoen de Saleen S7R mag besturen. De andere coureur van het team is de uit Tjechië afkomstige Adam Lacko, de derde rijder is nog niet bekend gemaakt. Het nieuwe team heeft de ambitie om in 2011 met twee auto’s in de Le Mans Series te rijden maar ook deel te nemen in de FIA GT1 World Championship.


Het nieuwe team is opgericht door een Zwitsers investeringsbedrijf, Atlas Group, die alle aandelen heeft opgekocht van zowel Fullspeed als van KplusK motorsport. Door deze overname kreeg het nieuwe team Atlas eFX-Team Full Speed gelijk drie Saleen S7R  auto’s in handen waarmee geracet kan worden zolang ze maar voldoen aan de specificaties van 2010.


 

Foto: Marco van de Bildt. De Saleen S7R van Larbre Competition, 24 uur van Le Mans 2008.

Carlo van Dam geboren in Vlaardingen in 1986 is geen onbekende met de Saleen, hij reed deze auto tijdens de 24 uur van Spa in 2009 maar kwam helaas niet verder dan ronde 128. Hij reed in 2009 ook mee in de Asian Le Mans Series voor het Franse team Larbre Competition en werden hier derde in de LM GT1 klasse ook in een Saleen S7R.

De carriére van Carlo is begonnen op 8 jarige leeftijd in de 60 cc  minikarts en hij rijd tot 1999 actief in diverse kart series. Hij gaat in 2001 rijden in de Formula A en wordt daar Europees kampioen, het jaar daarop mag hij testen voor het Renault F1 team, en wordt toegelaten tot het Renault F1 Driver Development Program. Hij rijd daarna nog drie jaar achtereen in de Formule Renault 2000 series en wordt in 2007 kampioen in ATS formule 3  cup. In 2008 wordt hij kampioen in de Japanse Formule 3 met 9 overwinningen en 10 pole posities in dat seizoen. In 2009 is Carlo ook nog actief in de Superleage Formula en de F3 Euroseries.  Al met al  zeer verdienstelijke racecarrière  tot op heden met nog een meer goede prestaties in de toekomst.

Zijn teamgenoot bij Atlas eFX-Team Full Speed is de in Tjechië geboren Adam Lacko die in 2009 voor KplusK motosport heeft gereden in de Saleen. Hij wist in de 11 races van 2009  in de FIA GT totaal 6 punten te scoren, en was ook in 2005 en 2008 aktief in de FIA GT. We zijn dus erg benieuwd wat Carlo en Adam dit jaar gaan presteren in een voor hun bekende auto, tijdens de Le Mans Series 2010.

Hun eerste race zal zijn in het weekend van 10 en 11 april tijdens de 8 uur van Castellet op het Circuit van Paul Ricard.


Share