Aston Martin komt naar Sebring.

Print Friendly, PDF & Email

20090614-dsc01681Aston Martin heeft bevestigd dat ze naar de 12 uur van Sebring zullen komen met de oranje blauwe LM P1 bolide. Aston Martin was voor het laatst aanwezig in de hoogste klasse in 1983 toen ze als vijfde finishte met de Aston Martin Nimrod. Ook zal de Le Mans Series kampioen van 2009 aanwezig zijn bij de 8 uur van de Castellet, de seizoensopener van de Le Mans Series, en bij de 24 uur van Le Mans waar ze op de lijst staan van 55 uitnodigingen. Nieuw gezicht bij de rijders is Adrian Fernandez, LM P2 kampioen bij de American Le Mans Series.


Aston martin zal dit jaar met hun fabrieks LM P1 bolides, in de blauw oranje Gulf kleuren, te bewonderen zijn in de 24 uur van Le Mans, en in de American Le Mans series en de Le Mans Series. Eerder werd gedacht dat Aston Martin dit seizoen aan zich voorbij zou laten gaan, en de volledige aandacht zou richten op de ontwikkeling van een nieuwe wagen voor het 2011 seizoen.


20090614-dsc01014
Foto: Marco van de Bildt.

Aston Martin, Le Mans Series team en rijders kampioen van 2009, zal in ieder geval met één auto naar Paul Ricard komen voor de 8 uur van de Castellet op 11 April, als voorbereiding voor de 24 uur van Le Mans. Ook zal het team naar de eerste twee wedstrijden van de American Le Mans series komen, de 12 uur van Sebring op 20 Maart en de Long Beach Grand Prix op 17 April.


Foto: (c) americanlemans.com

Bij de 12 uur van Sebring zullen ze na een afwezigheid van 27 jaar weer in de hoogste klasse aanwezig zijn. In 1983 waren het de Amerikanen Reggie Smith, Lyn St. James en Drake Olson die met hun Nimrod-Aston Martin C2 op de vijfde plaats beslag wisten te leggen.

Het team Aston Martin coureurs bestaande uit Harold Primat, Darren Turner, Stefan Mücke en Chris Buncombe zal in 2010 wederom aan de start verschijnen, uitgebreid met Adrian Fernandez. Fernandez won samen met Luis Diaz het American Le Mans kampioenschap in de LM P2 klasse.

Mücke en Turner zullen samen met Tomas Enge ook nog te zien zijn bij het dit jaar debuterende FIA GT1 World Championship.

Wie rijder nummer zes zal worden is nog niet bekend gemaakt. Ook de rest van het race programma na de 24 uur van Le Mans is nog niet bekend. Afhankelijk van de resultaten in het eerste deel van het seizoen zouden ze bij Aston Martin kunnen besluiten om eventueel voor de Intercontinental Cup te gaan, bij één kampioenschap te blijven of zich geheel te richten op het 2011 seizoen.

 

Share