40 aanmeldingen voor Le Mans Series testdagen op Paul Ricard.

Print Friendly, PDF & Email

Het 2010 seizoen van de Le Mans Series zal van start gaan op het circuit Paul Ricard HTTT in Frankrijk met de officiële testdagen op 7 en 8 maart. Voor die testdagen zijn er een recordaantal van 40 wagens ingeschreven, met daaronder topper Aston Martin in de LM P1 klasse. De 40 wagens zijn als volgt over de klassen verdeeld: 8 maal LM P1, 15 maal LM P2 (inclusief 5 FLM wagens), 6 maal LM GT1 en 11 LM GT2 wagens. Na de testdagen is het nog ongeveer een maand tot de eerste wedstrijd op 10 April, eveneens op Paul Ricard.


Het Le Mans Series seizoen van 2010 zal nog voor de 8 uur van de Castellet op 10 April beginnen met een tweedaagse officiële testsessie op het circuit Paul Ricard in Frankrijk. Op 7 en 8 maart zullen daar 40 wagens op de baan verschijnen voor de nodige test werkzaamheden. Op de lijst met officiële aanmeldingen vinden we 8 LM P1 wagens terug, maar liefst 15 LM P2 wagens, 6 LM GT1 wagens en een respectabele 11 LM GT2 wagens.

Nederlanders? Ja, maar vooralsnog staat alleen Peter Kox op de lijst met de Aston Martin DBR9 van Young driver AMR, waarmee hij zal deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Enkele teams waaronder Kolles en Luc Alphand hebben nog geen rijders bekend gemaakt. Spyker zal niet deelnemen aan de testdagen.


LM P1.

Bij de 8 LM P1 wagens geen officiële fabrieks Peugeot of Audi. Oreca komt wel en neemt zowel ‘zijn’ Peugeot 908 HDi mee als de Oreca 01 AIM. Nicolas Lappiere en Olivier Panis mogen zich hier bekommeren om de Peugeot. Audi zal vertegenwoordigd worden door Team Kolles met een Audi R10 TDI. Kolles heeft nog geen rijders bekend gemaakt. Aston Martin is er wel, zij er met één fabrieks wagen en met de wagen van Signature. Ook Beechdean Mansell zal er zijn met de hele familie Mansell en de Zytek 09S. Rebellion Racing, voorheen Sebah zal met twee wagens aanwezig zijn, met het nieuwe Lola B10/60 chassis. Bij Rebellion vinden we Jean-Christophe Boullion die, na een lange periode voor Pescarolo te hebben gereden, dit jaar de overstap heeft gemaakt naar Rebellion.


Foto: Marco van de Bildt. De 009 Aston Martin.

008. Signature Plus, Lola-Aston Martin, Pierre Ragues – Franck Mailleux.

009. Aston Martin Racing, Lola-Aston Martin, Harold Primat – Chris Buncombe – Adrian Fernandez.

4. Team Oreca Matmut, Peugeot 908 HDi FAP, Olivier Panis – Nicolas Lapierre.

5. Beechdean Mansell Motorsport, Ginetta-Zytek 09S, Nigel Mansell – Leo Mansell – Greg Mansell.

6. Team Oreca Matmut, Oreca 01 AIM, Soheil Ayari.

12. Rebellion Racing, Lola B10/60 Rebellion, Nicolas Prost – Neel Jani.

13. Rebellion Racing, Lola B10/60 Rebellion, Andrea Belicchi – Jean-Christophe Boullion.

14. Team Kolles, Audi R10 TDI, n.n.b.


LM P2.

15 inschrijvingen in de LM P2 klasse. Vijf wagens daarvan zijn de Formula Le Mans wagens FLM09, die schijnbaar in deze klasse zijn ondergebracht, hoewel ze hun eigen kampioenschap hebben. DAMS,  Hope Pole Vision en Applewood Seven zijn present. Vooralsnog geen Boutsen.

Strakka Racing heeft de eer om te mogen zorgen voor het debuut op de Europese circuits van de HPD ARX -01c. Deze wagens gaan in Amerika onder de naam Acura de baan op en zijn voor Europa omgedoopt tot HPD, Honda Performance Development. Verder aan de start één Radical SR9 van Race performance, twee Pescarolo’s 01 Judd van OAK racing, vier Lola’s, en twee Ginetta-Zytek 09S wagens waaronder die van Quifel-ASM, de Le Mans Series kampioen van vorig seizoen. Zij komen overigens in ongewijzigde samenstelling met rijders Olivier Pla en Miguel Amaral.


20090613-dsc00502
Foto: Marco van de Bildt. De Quifel ASM Ginetta Zytek bij de 24 uur van Le Mans, waar ze helaas uitvielen.

24. OAK Racing, Pescarolo 01 Judd, Jacques Nicolet – Richard Hein.

25. RML, Lola B08/80 HPD, Tommy Erdos – Mike Newton – Andy Wallace.

27. Race Performance, Radical SR9 Judd, Michel Frey – Ralph Meichtry.

29. Racing Box, Lola B09/80 Judd, n.n.b.

30. Racing Box, Lola B09/80 Judd, n.n.b.

35. OAK Racing, Pescarolo 01 Judd, Mathieu Lahaye – Guillaume Moreau.

39. KSM, Lola B08/47 Judd, Jean de Pourtales – Jonathan Hirschi – Stéphane Lemeret.

40. Quifel-ASM Team, Ginetta-Zytek 09S, Miguel Amaral – Olivier Pla.

41. Team Bruichladdich, Ginetta-Zytek 09S, Karim Ojjeh – Jacob Greaves – Thor-Christian Ebbesvik.

42. Strakka Racing, HPD ARX-01c, Nick Leventis – Danny Watts – Jonny Kane.

43. DAMS, FLM 09, Gary Chalandon – Andrea Barlesi – Alessandro Cicognani.

44. DAMS, FLM 09, Guillaume Bermond – Nelson Pantiatici.

47. Hope PoleVision Racing, FLM09, Steve Zacchia.

48. Hope PoleVision Racing, FLM09, Mathias Becche – Christophe Pillon.

49. Applewood Seven, FLM09, Damien Toulemonde.


LM GT1.

Zes wagens zullen deelnemen bij de GT1 klasse. Ook wagens uit het FIA GT1 Wereldkampioenschap kunnen deelnemen aan de Le Mans Series. Daarvan zien we er hier vier terug. Bij Young Driver AMR zien we o.a. de Nederlander Peter Kox in de Aston Martin DBR9. Kox zal bij dit team 24 uur van Le Mans rijden. Drie Ford GT’s op de lijst, twee van Marc VDS Racing en één van Matech Competiton dat met een dames team aantreed. Larbre neemt de Saleen mee en Luc Alphand is er met de Corvette C6R.


20080511-dsc05431.jpg
Foto: Marco van de Bildt. De Luc Alphand Corvette.

50. Larbre Competition, Saleen S7R, Antonio Garcia – Patrice Goueslard.

52. Young Driver AMR, Aston Martin DBR9, Tomas Enge – Christoffer Nygaard – Peter Kox.

61. Matech Competition, Ford GT, Thomas Mutsch – Natacha Gachnang – Cindy Alleman.

68. Marc VDS Racing, Ford GT, Renaud Kuppens – Markus Palttala.

70. Marc VDS Racing, Ford GT, Bas Leinders – Maxime Martin – Eric de Doncker.

72. Luc Alphand Aventures, Corvette C6.R, n.n.b.


LM GT2.

Bij de GT2 klasse zien we elf auto’s. Ferrari is met zes auto’s aanwezig, en Porsche met drie. In de Ferrari’s van AF Corse, die met drie auto’s komen, zien we onder andere oud Formule 1 coureurs Jean Alesi en Giancarlo Fisichella. CSR Racing brengt twee wagens mee en Farnabcher komt met één wagen. Het veld word aangevuld met de BMW van Schnitzer en de Aston Martin van JMW.


20080511-dsc05657
Foto: Marco van de Bildt. De Porsche van Team Felbermayer Proton.

75. IMSA Performance Matmut, Porsche 997 GT3 RSR, Richard Balandras – Pascal Gibon – Christophe Bourret.

76. IMSA Performance Matmut, Porsche 997 GT3 RSR, Raymond Narac – Patrick Pilet.

77. Team Felbermayr-Proton, Porsche 997 GT3 RSR, Marc Lieb – Richard Lietz.

78. BMW Team Schnitzer, BMW E92 M3, Jörg Müller – Dirk Werner.

89. Hankook-Team Farnbacher, Ferrari F430 GT2, Dominik Farnbacher – Allan Simonsen.

90. CRS Racing, Ferrari F430 GT2, Pierre Ehret – Phil Quaife – Pierre Kaffer.

91. CRS Racing, Ferrari F430 GT2, Andrew Kirkaldy – Tim Mullen – Nicola Larini.

92. JMW Motorsport, Aston Martin Vantage GT2, Rob Bell.

94. AF Corse, Ferrari F430 GT2, Luis Perez Companc – Matias Russo.

95. AF Corse, Ferrari F430 GT2, Giancarlo Fisichella – Toni Vilander – Jean Alesi.

96 . AF Corse, Ferrari F430 GT2, Christopher Brück – Jaime Melo.


Er kan twee dagen worden getest. Op de eerste dag, 7 maart vanaf 9:30 uur tot 18:30 uur met een onderbreking voor de lunch. Teams die een avondtest doen kunnen vanaf 19:00 uur tot middernacht weer de baan op. De tweede dag kan er een half uurtje eerder worden gestart, en is het circuit beschikbaar tot 17:00 uur, wederom onderbroken voor de lunch, en een persconferentie.

En dan kan nu het aftellen gaan beginnen naar de eerste wedstrijd van het 2010 seizoen van de Le Mans Series, de 8 uur van de Castellet op 10 April.


Share