Porsche Matmut Carrera Cup in voorprogramma 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

De Porsche Matmut Carrera Cup zal op zaterdag 12 juni z’n vierde wedstrijd van het seizoen rijden in het voorprogramma van de 78ste editie van de 24 uur van Le Mans. Eerder was al bekend gemaakt dat de legendarische Group C wagens zouden aantreden voor een support race.


Naast de al eerder aangekondigde Group C support race bij de 24 uur van Le Mans, is nu ook bekend geworden dat de Porsche Matmut Carrera Cup, de Franse Carrera Cup, zijn opwachting zal maken.


Foto: (c) DPPI / FFSA.

De Porsche Matmut Carrera Cup coureurs, altijd garant voor spektakel, zullen op zaterdag de 12de Juni hun wedstrijd rijden in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans.

Andere merken cups die al eerder te bewonderen waren op het circuit in de Sarthe zijn onder andere Peugeot 903 turbo cup en de Venturi Trophy.

Het is veertig jaar geleden dat Hans Hermann en Dick Atwood met hun Porsche 917K zo succesvol waren op het circuit de la Sarthe. Met hun rood wit gekleurde no. 23 Porsche wonnen ze de race van 1970 nadat ze het jaar daarvoor net naast de overwinning grepen. Voor Porsche was het de eerste overwinning op Le Mans, de laatste overwinning die nog ontbrak op de gigantische erelijst van de Duitse fabrikant. Porsche heeft in de jaren erna 16 maal de eindoverwinning behaald bij de 24 uur van Le Mans.

Voor de Porsche Matmut Carrera Cup is de wedstrijd op het Circuit de la Sarthe de vierde wedstrijd van het 2010 seizoen. Andere wedstrijden zullen onder andere verreden worden op Spa-Francorchamps en Monza. De afsluiting van het Franse Porsche Carrera Cup seizoen is op Magny Cours.

Met dank aan Leslie Reperant voor de vertaling, merci beaucoup.


Share