Oreca gaat met de Peugeot 908 HDi FAP rijden.

Print Friendly, PDF & Email

20090614-dsc01714Oreca-Matmut is door Peugeot uitgekozen om met de diesel aangedreven Peugeot 908 HDi FAP te rijden in het seizoen 2010. Team Oreca zal de wagen zowel bij de 24 uur van Le Mans inzetten, als bij de Le Mans Series. In 2011 zal de nieuw te ontwikkelen Oreca-02 prototype worden uitgerust met een Peugeot motor.


Team Oreca-Matmut en Peugeot hebben een lange termijn overeenkomst afgesloten, waarbij is afgesproken dat Oreca komend seizoen met een Peugeot 908 HDi FAP zal rijden. Behalve de 24 uur van Le Mans zal het team ook de gehele Le Mans Series rijden met de diesel aangedreven Peugeot. Naar verluid zal Nicolas Lapierre één van de coureurs zijn die met de nieuwe aanwinst mag rijden.


Hugues de Chaunac van Oreca (links) en Olivier Quesnel van Peugeot.

Peugeot heeft gekozen voor Oreca omdat het team van Hugues de Chaunac in hun ogen naast de nodige ervaring ook voldoende budget heeft om de wagen een heel seizoen te kunnen runnen.

Vorig jaar was de vierde Peugeot bij de 24 uur van Le Mans voor het team van Henri Pescarolo. Helaas heeft Benoit Treluyer de wagen volledig afgeschreven door de met de wagen te crashen in de nachtelijke uurtjes.Bij Oreca word ondertussen ook al gewerkt aan de auto voor 2011. De overeenkomst die doorloopt na 2010 omvat ook het gebruik van Peugeot motoren in de nieuwe Oreca-02 prototypes voor 2011.

De eerste wedstrijd van de Le Mans Series, de 8 uur van de Castellet, is op 8 t/m 10 April, en de 24 uur van Le Mans is op 12 en 13 Juni. Deze en andere evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.Share