Nigel Mansell en Beechdean vormen Beechdean Mansell Motorsport.

Print Friendly, PDF & Email

20090613-dsc00547Het Britse Beechdean Motorsport en oud Formule 1 kampioen Nigel Mansell hebben een overeenkomst getekend waarbij het team verder zal gaan als Beechdean Mansell Motorpsort. Het team zal deelnemen aan de Le Mans Series met een Ginetta Zytek LM P1 wagen, en indien mogelijk ook aan de 24 uur van Le Mans.


Het Britse GT team Beechdean Motorsport en Nigel Mansell die een overeenkomst hebben getekend zullen samen verder gaan al Beechdean Mansell Motorsport. Het team zal gaan deelnemen aan de Le Mans Series met  Ginette Zytek Z09R LM P1 bolide, met volledige ondersteuning van Zytek engineering voor het hele seizoen.

De coureurs van de Ginetta zijn de beide zoons van Nigel, Leo en Greg Mansell. Bij een aantal evenementen waaronder in ieder geval de 1000 km. van Silverstone zal Nigel ook zelf instappen. En uiteraard zal hij er ook bij zijn bij een eventuele deelname aan de 24 uur van le Mans. Zijn terugkeer bij de Le Mans Series afgelopen seizoen waar hij meereed bij de 1000 km. van Silverstone moet hem toch wel goed bevallen zijn. En om er dan op deze manier een ‘familiegebeurtenis’ van te maken is natuurlijk helemaal mooi.

Wie weet, misschien komt het ook nog eens zover met Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen :-)

Greg en Leo hebben inmiddels hun sporen verdiend in de autosport. Leo Mansell reed voor team Modena in de Ferrari 430 GT en werd derde in het Le Mans Series kampioenschap bij de GT2 klasse. Hij wist ook de 24 uur van Le Mans uit te rijden bij zijn debuut.


20090613-dsc00547

Foto: Marco van de Bildt.

Greg heeft de Worldseries by Renault gereden, en samen met Lawrence Tomlinson en Nigel afgelopen seizoen de 1000 km. van Silverstone in de LNT Ginetta Zytek.

  

We moeten nog even wachten voor we ze in actie zullen kunnen zien. Het team zal al vroeg dit jaar gaan testen. De eerste officiële testdagen zijn op 7 en 8 maart op Paul Ricard, gevolgd door de eerste wedstrijd van het LMS seizoen 2010, de 8 uur van de Castellet op 11 april, eveneens op Paul Ricard. Hier zijn de data van alle Le Mans Series wedstrijden te vinden.


Share