Marc Goossens in de nieuwe Jaguar XKR GT naar de ALMS.

Print Friendly, PDF & Email

De Belg Marc Goossens zal het hele seizoen 2010 rijden  voor het team Rocketsports Racing (RSR),  in een Jaguar XKR GT. Vorig jaar tijdens  de vuurdoop van de Jaguar op Laguna Sega wist Marc niet verder te komen dan de 46ste ronde hetgeen veroorzaakt werd door een kapotte aandrijfas. Dit jaar mag hij het hele jaar meestrijden in de American Le Mans Series samen met Paul Gentilozzi die tevens teameigenaar is.


De veertigjarige Marc Goossens is een druk baasje en heeft al vele races op zijn naam staan en is ook  altijd actief in diverse raceklassen. Zo is hij begonnen in 1985  met karten en deed dit tot 1989 hij won in deze periode 3 x het Belgische kampioenschap en 1 keer het Europese kampioenschap. Na deze periode is hij gaan rijden in o.a. Formule Ford, F3000 en Formule 3, en in 1996 reed hij zijn eerste 24 uur van Le Mans in een Ferrari 333SP. Je kan hem ook wel een 24 uurs specialist noemen want aan de 24 uur van Le Mans deed hij tot nu toe al 9 keer mee en de 24 uur van Zolder zelfs 11 keer waarvan 3 keer met een overwinning. Verder was hij ook aktief tot nu toe in de 24 uur van Spa ( 5x) en 24 uur van Daytona ( 2x) en ook de 12 uur van Sebring, Petit Le Mans, Grand AM  en Nascar  staan op zijn cv.


 

Foto: (c) americanlemans.com

Een heel seizoen rijden in de Le Mans Series of de American Le Mans Series was er tot nu toe niet bij. Dit jaar zal hij dus het hele raceseizoen rijden in de American Le Mans Series en uit komen in een Jaguar XKR GT van Rocketpsort Racing (RSR), een auto die vorig jaar tijdens de laatste race van het seizoen op Laguna Seca debuteerde.

RSR komt met de Jaguar uit  in de GT2 klasse en zal het daar opnemen tegen Ferrari, Porsche en Corvette hetgeen een zeer heftige strijd op kan leveren, getuige de strijd op Laguna Seca tussen de Porsche en de Corvette vorig seizoen, echt geweldig.

Marc hoopt natuurlijk ook weer op deelname aan de 24 uur van Le Mans deze race moet nog wel een keer gewonnen worden en de wedstijden in de ALMS zijn een goede voorbereiding hierop.

De eerste race van Marc Goossens in de American Le Mans Series is op 20 maart, de 12 uur van Sebring.


Share