Jeroen Bleekemolen rijd mee in de 24 uur van Daytona.

Print Friendly, PDF & Email

In het weekend van 30 en 31 januari wordt de Rolex 24 uur van Daytona verreden dit als eerste race van het nieuwe seizoen in de Grand Am Series. Jeroen Bleekemolen zal tijdens deze race meerijden voor het team van Magnus Racing en zal dit doen, uiteraard, in een Porsche GT 3. Een 24 uurs race is voor Jeroen geen onbekend terrein, het zal zijn veertiende 24 uurs race worden. Zijn dertiende 24 uurs race zal 2 weken eerder zijn tijdens de 24 uur van Dubai.


Jeroen rijd voor het team Magnus Racing op uitnodiging van Porsche Motorsport, en hij dankt deze uitnodiging uiteraard aan zijn uitstekende prestaties in o.a de Porsche Supercup en de Porsche Carrera Cup. De Porsche Supercup wist Jeroen in 2008 en in 2009 te winnen, en in de Carrera Cup werd hij in 2009 mooi tweede. Het Team Magnus Racing is opgezet door de zeer ervaren coureur John Potter. Het team rijd dit jaar voor het eerst mee bij de 24 uur van Daytona onder eigen naam. Verder bestaat het team uit Richard Lietz en Craig Stanton beide ervaren fabrieksrijders van Porsche, al met al een zeer sterk team wat hoog gaat eindigen op 31 januari.


20100103-dsc00336

Foto: Marco van de Bildt. De Sotrax Porsche GT3. Jeroen Bleekemolen was gastrijder bij de Nieuwjaarsrace op Zandvoort.

De 24 uur van Daytona is de eerste race van het Amerikaanse  Grand Am kampioenschap en wordt verreden over 12 races. Er zijn twee klassen in het kampioenschap dat zijn de Sportscars en de GT’s en aan de 24 uur van Daytona doen 40 auto’s mee. De verdeling hiervan is: 16 x Sportscars en 26 x Gt’s. Merken die bij de Sportcars meerijden zijn: Ford , BMW, Porsche en Chevrolet en bij de GT’s zijn dat: Corvette, Porsche, Pontiac, BMW, Mazda en Camaro. Jeroen zal samen met het Team Magnus Racing en de Porsche deelnemen in de GT klasse. Behalve Jeroen doen er nog twee Nederlanders mee aan de 24 uur van Daytona te weten Jos Menten en Oskar van Slingerland beide uitkomend voor het team van Matt Connolly Motorsport en rijdend met een Porsche GT 3. Doordat dit het begin van het Amerikaanse raceseizoen is, doen er ook veel bekende coureurs mee uit de Nascar en de Indy Racing Leage zoals: Justin Wilson, Scott Dixon, Juan Pablo Montoya, en Dario Franchitti.

De race wordt verreden op het circuit van Daytona International Speedway gelegen in Daytona Beach in Florida. Het is een ovaal circuit dat in 1959 in gebruik is genomen en heeft net als de Indianapolis Motor Speedway een “infield” gedeelte, dit in combinatie met de bankings van het ovale deel van het circuit maakt het tot een heel bijzondere en spannende  race.

De start van de race is op zaterdag 30 januari om 15.30 en de finish op zondag 31 januari uiteraard ook om 15.30. Maar natuurlijk is er ook een uitgebreid voorprogramma wat al op donderdag 28 januari begint. Of het via Motors TV of Eurosport wordt uitgezonden is nog niet bekend maar we hopen het natuurlijk wel en dan graag live 24 uur lang.


Share