Jeroen Bleekemolen met Black Swan in American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

De American Le Mans Series ziet Jeroen als een grote uitdaging en daarom zal hij het hele 2010 seizoen gaan racen in een Porsche 911 GT3 RSR  voor het team Black Swan Racing. Dit doet hij samen met teameigenaar Tim Pappas die al enkele jaren actief is de American Le Mans Series. De American Le Mans Series bestaat dit jaar uit 9 races dus weer een heel seizoen meerijden in de Porsche Supercup zit er niet in.


Jeroen heeft het weer goed voor elkaar in 2010 zijn hele race seizoen is al bijna vol gepland op een paar data na. Omdat hij de 9 races rijd in ALMS is het niet mogelijk om ook het hel seizoen in de Porsche Super Cup te rijden en zijn titel van 2009 te prolongeren. Wel zal Jeroen een groot aantal races in deze Cup rijden, maar er zijn een aantal weekenden waren beide races worden verreden  dan rijd Jeroen in de ALMS. Jeroen was op 16 januari j.l. al kortstondig te bewonderen tijdens de 24 uur van Dubai, dat was helaas maar enkele ronden. Ja en hij is dit weekend ( 30 en 31 januari ) aan het racen tijdens de 24 uur van Daytona, een race waar hij uitkomt voor het team van Magnus Racing uiteraard rijdend in een Porsche 911 GT3. De kansen op een goed resultaat tijdens deze 24 uurs race zijn erg goed, al deden ze het in de kwalificaties nog niet zo goed en hadden ze last van wat mechanische problemen. Maar niet getreurd tijdens de laatste trainingen stond het team tweede in de GT klasse.Black Swan Racing is een team dat al een paar jaar mee racet in de American Le Mans Series en wil komend jaar echt een grote stap voorwaarts maken. Ze hebben veel nieuwe en goede mensen aangetrokken en een hele goede en nieuwe Porsche RSR aangeschaft.  In 2011 wil het team verder, dus men denkt verder en dat bied perspectief. Bij de langere races, zoals de 12 uur van Sebring  en Petit Le Mans  komt er nog een 3e coureur bij wie dat wordt is nog niet bekend.

De competitie in de GT2 klasse  in de American Le Mans komend seizoen heel sterk. Jeroen en Tim zullen het moeten opnemen tegen fabrieksteams van Porsche, Ferrari, Jaguar, Corvette en BMW. Een race winnen zal lastig zijn gezien de concurrentie, maar flink punten scoren het hele seizoen door moet zeker wel kunnen. De ALMS kalender bevat totaal 9 races. Het begint in maart met de 12 uur van Sebring. Daarnaast is er ook nog een 6 uurs race op Laguna Seca, en Petit Le Mans als extra lange races. De andere 6 races gaan door heel Noord-Amerika en duren meestal ongeveer 2 uur. Uiteraard zijn alle data terug te vinden op onze kalender. Ze zullen ook veel gaan testen, te beginnen met de officiële test op Sebring 22 en 23 februari.


20090614-dsc00872

Foto: Marco van de Bildt.

Waar Jeroen Bleekemolen de rest van het seizoen zal gaan rijden is nog niet helemaal bekend. Wel heeft hij al een paar opties voor de 24 uur van Le Mans waar hij uiteraard niet mag ontbreken en waar hij van mij weer mag gaan rijden in de Nederlandse Spyker of met Michael en Sebastiaan Bleekemolen in een Porsche. Of en met wie Jeroen nog gaat rijden in de Dutch GT4 zullen we binnenkort horen maar ook  op Nederlandse bodem zal hij nog genoeg te zien zijn zoals de Nieuwjaarsrace van 3 januari j.l. Helaas zal Jeroen niet te zien zijn tijdens de 24 uur van de Nürurgring want dan rijd hij in de Porsche  Super Cup in Monaco, een thuiswedstrijd voor hem. Maar ook de 24 uur van Spa behoort nog tot de mogelijk heden om te rijden en voor mij om een keer naar toe te gaan en om daar de sfeer te proeven wie weet ?

Al met al weer een zeer druk seizoen voor Jeroen, iets waar hij absoluut geen hekel aan heeft, en voor ons een genot om naar te kijken, zijn eerste optreden in de American Le Mans series is op 20 maart tijdens de 12 uur van Sebring.Share