FIA GT1 Worldchampionship, twaalf teams hebben zich aangemeld.

Print Friendly, PDF & Email

Twaalf teams hebben zich aangemeld voor het dit jaar nieuw te starten FIA GT1 Wereldkampioenschap. Er zal worden gereden met zes verschillende merken: Aston Martin, Corvette, Ford, Nissan, Maserati en Lamborghini. Bij de namen zien we oude bekenden terug zoals Vitaphone en Carsport Holland, het team van Toine Hezemans. Grote afwezige is PK Carsport de runner up in het FIA GT kampioenschap van 2009. Ook Gigawave zien we niet meer terug.


Afgelopen vrijdag, de 15de Januari, middernacht verliep de termijn waarbinnen teams zich konden aanmelden voor het 2010 seizoen van het FIA GT1 Wereldkampioenschap. Twaalf teams, ieder met twee auto’s, hebben zich aangemeld voor het eerste seizoen. Er zullen zes merken vertegenwoordigd zijn te weten Aston Martin, Corvette, Ford, Nissan, Maserati en Lamborghini. Ieder merk zal twee teams van auto’s voorzien. Samenvattend: 6 merken, 12 teams en 24 auto’s. Zoals Stephane Ratel (SRO) het heeft bedacht.

De SRO heeft de lijst vrij gegeven van de teams die zich hebben aangemeld.

Vitaphone, vijfvoudig kampioen waaronder van het afgelopen seizoen, zal rijden met de Maserati. Het tweede Maseriti team is Triple H Team Hegersport, een nieuw team onder leiding van Altfrid Heger, ploeggenoot van Franz Konrad met de Porsche 911 GT2 in de FIA GT eind jaren negentig.

De twee teams die met Corvette gaan racen zijn Madcroc Racing en Phoenix Racing Carsport. Madcroc Racing is een samenwerkingsverband van team Selleslagh Racing (SRT) en DKR. Phoenix Racing Carsport is ook een combinatie, en wel van Phoenix Racing en het team van Toine Hezemans, Carsport Holland.

Het Franse Hexis AMR en het Duitse Young Drivers AMR (Fisher Racing) gaan hoe kan het ook anders met de Aston Martin aan de slag. Hexis AMR is de winnaar van het FIA GT3 European Teams Championship. Namen van coureurs die bij Young Drivers AMR worden genoemd zijn in ieder geval Stefan Mücke en Darren Turner voor één van de wagens. Voor de andere wagen worden de namen genoemd van Tomas Enge en Christoffer Nygaard.


20080511-dsc05025

Foto: Marco van de Bildt. De Reiter Engineering Lamborghini met Peter Kox op Spa-Francorchamps.

Münich Motorsport van René Münnich en Reiter Engineering van Hans Reiter zullen met de Lamborghini gaan rijden. Beiden hebben eerder met de Lamborghini gereden. Het bedrijf All Inkl.com was de hoofdsponsor van de Lamborghini’s waar onder andere Jos Menten en Peter Kox enkele jaren geleden mee hebben gereden in het FIA GT kampioenschap. Reiter Engineering runde de IPB Spartak Lamborghini waar o.a Peter Kox mee reed. Ook Jan Lammers (24 uur van Spa)  en Mike Hezemans (24 uur van Le Mans) hebben de nodige rondjes mee gereden met de Reiter Engineering Lamborghini.

Swiss Racing Team van Oltmar Welti en het nieuwe Britse team Sumo Power GT geleid door James Rumsey zullen met de Nissan aan de start verschijnen. De Nissan GT-R heeft vorig seizoen al enkele keren meegedaan in het FIA-GT kampioenschap. Maar het team Gigawave, dat deze auto inzette, is ontbonden.


 

foto: (c) DPPI / FIA GT

Het Zwitserse Matech Competition en het Belgische Marc VDS Racing zullen met de Ford rijden. Beiden hebben al met de Ford GT gereden in het FIA GT kampioenschap afgelopen seizoen. Als rijders worden genoemd de koppels Markus Palttala met Reanaud Kuppens en Bas Leinders met Maxime Martin.

Al met al een mooie lijst met deelnemers. Alle aanmeldingen zullen door de FIA worden beoordeeld, waarna er voor het einde van de maand een definitieve deelnemers lijst zal worden gepresenteerd. Ondertussen tellen wij af naar de (verschoven) eerste race op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi op 16 en 17 April, en hopen we dat we het ergens op TV kunnen volgen.


Share