2010 Lola, B10/60 LMP1 Coupe, onthuld.

Print Friendly, PDF & Email

Lola heeft de eerste foto’s laten zien van het nieuwe LMP chassis voor 2010 met de naam B10/60. De nieuwe wagen zal zowel in Europa als de Verenigde Staten in actie komen, en natuurlijk bij de 24 uur van Le Mans. Zowel mechanisch als aerodynamisch is het chassis onder handen genomen voor het overgangsseizoen 2010.


Lola, winnaar van de Le Mans Series constructeurs titel afgelopen jaar bij de LM P1 en LM P2 klasse, heeft foto’s vrijgegeven van het LM P1 chassis voor 2010. Het LMP chassis dat de naam B10/60 heeft meegekregen zal zowel in Europa als in de Verenigde Staten worden ingezet, en uiteraard bij de 24 uur van Le Mans.


Foto: (c) Lola.

De grootste veranderingen hebben plaatsgevonden aan de ophanging, zowel voor als achter. Ook het bodywork aan de achterkant is aangepakt. De achterkant kan nu ook bij het LM P1 chassis verwijderd worden zoals dat bij het LM P2 chassis al eerder kon.

De B10/60 is zowel mechanisch als aerodynamisch een stap voorwaarts ten opzichte van het 2009 chassis. Halverwege het seizoen 2009 is men bij Lola al begonnen aan de ontwikkeling en gedurende die periode zijn uiteraard ook de recente reglementswijzigingen van de ACO in het ontwerp meegenomen. Het 2010 seizoen zal wat betreft reglementen een overgangsseizoen worden, waarna er in 2011 rigoureuze wijzigingen zullen plaatsvinden.


Share