Tweede ronde Oreca-Sportscars winterseries.

Print Friendly, PDF & Email

logo sportscars winter seriesOp zondag 6 december is op circuit Paul Ricard in Frankrijk de tweede ronde verreden van de Oreca Sportscars Winterseries. Boutsen Racing begint overtuigend aan de dag met snelle tijden in de vrije training en de pole voor Dominick Kraihamer. Kraihamer wint de eerste race en zijn teamgenoot Norbert Lenzenberger word vierde in de tweede race, die word gewonnen door Christophe Pillon met de Hope Pole Vision FLM.  In de derde race gaat de winst naar Robbie Kerr en Tor Graves met hun Charouz wagen.


De racedag begon op zondagochtend met de vrije trainingen. 18 bolides verschijnen er aan de start, 9 Formule Le Mans wagens en ook 9 GT wagens. Bij de GT klasse is Ferrari sterk vertegenwoordigd. Maar liefst 7 van de 9 GT wagens is van het Italiaanse merk, aangevuld met een Maserati en een Audi R8 LMS. Helaas was de Nederlander Peter Kox, die de eerste race aanwezig was met een lamborghini, dit keer niet aanwezig. De enige Nederlander in het veld was Peter Kuteman met de JMB Ferrari.

Dominick Kraihamer en Norbert Lenzenwerger zijn met de Boutsen FLM de snelste, op bijna een halve seconde gevolgd door de vorige keer zo succesvolle Hope Pole Vision FLM met Christophe Pillon.

25 van de 28 coureurs doen mee aan de kwalificatie. Ook in de kwalificatie is de Boutsen FLM de snelste. Dominick Kraihamer zet een tijd van 1:29.670 op de klok. Robbie Kerr mag met de Charouz wagen vanaf de tweede startpositie vertrekken. Snelste GT rijder is de voormalig Formule 1 coureur Nicola Larini met de CRS Racing Ferrari GT2. De top drie word aangevuld met de Ferrari’s van Jerome Policand  en Andrea Garbagnati.

16 wagens verschijnen er aan de start van de eerste sprintrace. Wederom is Dominick Kraihamer de snelste, en nu voor de punten. Kraihamer, die van pole vertrok, werd niet meer ingehaald na z’n goede start. Hij finisht met een voorsprong van bijna 16 seconden. Op de tweede en derde plaats volgen respectievelijk Christophe Pillon met de Hope Pole Vision FLM en David Zolinger met de DAMS FLM. De GT klasse werd door Nicola Larini gewonnen. gestart als achtste, eerste in de klasse, weet hij Michel Orts met de DAMS FLM en Patrice Lafargue met de OAK Racing FLM in te halen. Andrea Garbagnati word tweede met de JMB Ferrari en op de derde plek finisht Gabriel Balthazard met de Sofrev ASP Ferrari.


 

Foto: Marco van de Bildt.
Foto: Marco van de Bildt.

Bij de tweede sprintrace gaan Peter Kuteman en Jonathan Sicard niet van start, derhalve 14 wagens op de grid. Deze race werd gewonnen door Christophe Pillon met de Hope Pole Vision FLM. Tor Graves zat vlak achter Pillon op de tweede plaats met met de Charouz bolide. Het podium werd vol gemaakt door Andrea Barlesi in de DAMS FLM. Hij finisht op een minuut van de nummers één en twee. Jerome Policand finishte als achtste en won daarmee met z’n Ferrari de GT klasse.

In de hoofdrace starten weer alle 16 wagens. De Boutsen FLM van Dominick Kraihamer en Norbert Lenzenwerger die van pole start weet de koppositie 16 ronden vast te houden. Na de pitstops zakken ze terug om uiteindelijk als 13de te worden geklasseerd. Ze zouden de race niet uitrijden. In de laatste ronde passeert Pillon de Charouz FLM van Robbie Kerr en Tor Graves, echter Pillon krijgt een straf van twee ronden, waardoor hij zakt naar plaats zes. Kerr en Graves krijgen de eerste plek terug. Nicolas Misslin werd tweede met de JMB FLM. Als derde eindigde Michel Orts en Andrea Barlesi met de DAMS FLM. Nicola Larini en Klaas Hummel die als vierde finishen pakken de winst in de GT klasse met hun Ferrari. Klaas Hummel pakte ook de tweede plaats met de Audi R8 LMS dei hij deelde met Chris Goodwin.

De volledige uitslag is terug te vinden op de website van circuit Paul Ricard.

Op 24 januari 2010 is de laatste ronde van de Sportscars Winterseries op circuit Paul Ricard.

Share