Strakka Racing, het eerste team met een Acura in de Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

Het uit Silverstone afkomstige  team van Strakka Racing is het eerste Europese team wat in 2010 zal rijden in een Acura ARX-01c, uitkomend in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans 2010. Het seizoen 2009  kwam het Strakka Racing team uit in de LM P1 klasse met een Ginetta-Zytek, nu gaan ze het seizoen 2010 meestrijden voor het podium in de LM P2 klasse met een Acura (Honda).


Het team uit Silverstone is pas drie jaar oud en begon hun eerste seizoen in de GT 1 klasse met een Aston Martin DBR9. Dit jaar reden ze bij Strakka Racing met een Ginetta-Zytek en eindigde in de Le Mans series op de twaalfde plaats in de LM P1 klasse. Tijdens de 24 uur van Le Mans van dit jaar wist het team zich te kwalificeren als elfde maar kwamen ze na 24 uur racen als 21ste (14de in de LM P1 klasse) over de streep.


20090613-dsc00602

Foto: Marco van de Bildt. De Strakka Ginetta tijdens Le Mans 2009.

Voor het komend raceseizoen heeft het team dus gekozen voor een twee jarige samenwerking met Acura (Honda), uitkomend in de LM P2 klasse. De Acura ARX-01 was afgelopen seizoen zeer succesvol en dominant in de American Le Mans Series waar bijna alles werd gewonnen wat er te winnen viel, 7 x pole position en 8 x de race gewonnen. Het Strakka Racing Team wil liever in de top van de LM P2 klasse meestrijden voor het podium en de overwinning dan in de LM P1 klasse meerijden en weinig kans hebben op succes. Het afgelopen seizoen was het voor het team duidelijk dat de grote fabrieks teams in de LM P1 klasse de dienst uitmaakten, en dat dat in 2010 ook wel weer het geval zal zijn. Met andere woorden ze denken dat ze meer op hun plaats zijn in de LM P2 klasse, en ze hebben hoge verwachtingen van de professionele samenwerking met Acura die al de nodige ervaring hebben opgedaan in de ALMS.

We kunnen het Strakka Racing  team met de Acura-01c  het eerst in actie zien tijdens de trainingen op 7 en 8 maart 2010 op het circuit van Paul Ricard, en daarna natuurlijk tijdens de eerste LMS race de 8 uur van de Castellet op het circuit van Paul Ricard in het weekend van 9 tot en met 11 april.

Voor meer Le Mans Series data zie onze kalender.


Share