PK Carsport Corvette geschrapt uit Zolder uitslag.

Print Friendly, PDF & Email

fiagt04_thumbMike Hezemans en Anthony Kumpen zijn met hun PK Carsports Corvette C6.R  door de FIA uit de uitslag van de laatste race in het 2009 FIA-GT kampioenschap geschrapt vanwege onreglementaire cylinders en cylinderkoppen. Deze laatste race op Zolder kent derhalve nog geen definitieve uitslag.Na de laatste race van het kampioenschap op Zolder in Belgïe, nu anderhalve maand geleden,  werd er door PK Carsport een protest ingediend tegen de beide Maserati’s. De no. 33 Vitaphone Maserati zou zonder succesballast van start zijn gegaan, wat door de FIA als niet bewezen werd geacht. Tegen de no.1 werd een protest ingediend vanwege het te hoge aantal monteurs dat aan de auto zou hebben gewerkt tijdens een pitstop. Hiervoor ontving de no. 1 Vitaphone een tijdstraf van 30 seconden.


 

Foto: (c) DPPI / FIA GT.

Foto: (c) DPPI / FIA GT.

Het verhaal heeft echter een vreemde wending genomen met de diskwalificatie van de PK Carsport Corvette C6.R van de Nederlander Mike Hezemans en de Belg Anthony Kumpen. Door de stewards is na afloop van de race op Zolder geconstateerd dat er was gereden met niet reglemetaire cylinders en cylinderkoppen. Het team is tegen de beslisisng in beroep gegaan, waardoor we nog wat langer op de uitslag moeten wachten.

Vanwege de grote voorsprong op de nummer drie van het kampioenschap heeft de diskwalificatie geen gevolgen voor de uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans die PK Carsport eerder ontving.Share