Meer uitnodigingen voor de 24 uur van Le Mans 2010.

Print Friendly, PDF & Email

24 uur 2010Aan het lijstje van, de 24 teams die al een uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans 2010 hebben ontvangen, zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Het gevolg daarvan is dat er nu in het totaal al 29 teams een uitnodiging hebben ontvangen voor de mooiste en bekendste race van het jaar. In de GT1 klasse is ook het team van de Nederlandse coureur, Mike Hezemans,  uitgenodigd, en nu maar hopen dat er nog velen zullen volgen. Alle teams die zijn uitgenodigd moeten nu nog wel even bevestigen dat ze ook meedoen aan de 24 uur van Le Mans 2010.


De veranderingen en extra uitnodigingen zien er per klasse als volgt uit:

In de LM P1 klasse is er één extra uitnodiging verstuurt naar de winnaar van de Asian Le Mans Series 2009  te weten het team Sora Racing met een Pescarolo 01 Judd.


20090614-DSC01281
Foto: Marco van de Bildt.

De lijst van de LM P1 klasse is nu 7 auto’s groot en wat opvalt is dat er 3 Peugeot teams zijn uitgenodigd maar nog steeds geen team van Audi, hetgeen in de voorafgaande jaren wel anders was.

In de LM P2 klasse komt een eerdere uitnodiging te vervallen en dat is het team van Dayson Racing, de winnaar van Petit Le Mans 2009. De reden hiervoor is dat ze de race gewonnen hadden in hun Lola Mazda, maar die  voldeed niet aan de ACO specificaties van 2009. Wel is uitgenodigd het team van OAK Racing met een Lola Mazda, ze waren als eerste geëindigd in de Asian Le Mans Series 2009. Het team van Speedy Team Racing Sebah met een Lola-Judd is uitgenodigd omdat het de winnaar is in de Michelin Green X Challenge 2009. Hiermee komt het teamvan Speedy Racing Sebah al op 3 uitnodigingen in deze klasse. In deze klasse zijn totaal al 7 uitnodigingen vergeven.

De LM GT1 klasse bestaat tot nu toe uit 6 genodigden, hier valt op dat Larbre Competition met een Saleen niet is uitgenodigd. De reden hiervoor is dat het team niet meereed tijdens de 1000 kilometer van Spa in de Le Mans Series. De winnaar van de Asian Le Mans Series krijgt automatisch een uitnodiging, en dat is JLOC met een Lamborghini Murcierlago R-GT.


Foto: (c) DPPI / FIA GT.
Foto: (c) DPPI / FIA GT.  Mike Hezzemans en Anthony Kumpen op een regenachtig Oschersleben.

Ook het team dat tweede is geworden in het FIA-GT kampioenschap 2009 is nu bekend en dat is PK Carsport met een Corvette C6-R. PK Carsport is een team afkomstig uit België waar de coureurs Antony Kumpen uit België en de Nederlander Mike Hezemans rijden. Het team is sinds 2007 actief in de FIA-GT kampioenschap en men wist dit jaar in Oschersleben en Spa-Francorchamp als eerste te eindigen, niet slecht dus.  Dus als de uitnodiging wordt aangenomen is Mike Hezemans de eerste Nederlander waarvan bekend is die in 2010 meerijd in de 24 uur van Le Mans. En nu maar hopen dat er nog veel landgenoten volgen zodat we weer een mooie lijst met Hollands glorie kunnen maken.

Bij de LM GT2 klasse zijn er weer 2 toegevoegd aan mijn lijstje. Het team van Pro Speed Competition mag meedoen met een Porsche 997 GT3 RSR en dat hebben ze te danken aan het feit dat ze als tweede zijn geeindigd in het FIA-GT kampioenschap in hun klasse. Het Hankook Team Farnbacher dankt zijn uitnodiging voor deelname aan de 24 uur van Le Mans 2010 aan de overwinning in de GT2 klasse in de Asian Le Mans Series. Het Hankook Team Farnbacher zal met een Ferrari F430 GT2 deelnemen aan de race. Wat aan deze lijst van 9 GT2 auto opvalt is dat het bestaat uit 5 Ferrari’s en 4 Porsche’s, maar daar zal nog wel verandering in komen, we hopen uiteraard dat hier ook weer een Nederlands team aan  toegevoegd wordt, en wel het team van Snoras Spyker Squadron natuurlijk.

We hopen begin volgend jaar een definitieve lijst van 55 namen te kunnen  publiceren voor de 24 uur van Le Mans welke wordt verreden in het weekend van 12 en 13 juni 2010.Share