ACO introduceert Le Mans Intercontinental Cup in 2010.

Print Friendly, PDF & Email

logo acoDe ACO heeft bekend gemaakt dat er in 2010 een Le Mans Intercontinentale Cup te winnen is, dit als voorloper van een wereldwijd kampioenschap welke in 2011 vorm moet gaan krijgen. De Cup is te winnen na 3 races, te weten één in de Le Mans Series, één in de American Le Mans Series en één in de Asian Le Mans Series. Aan deze cup kunnen alleen LM P1 prototype auto’s deelnemen.


Om deel te kunnen nemen aan deze Intercontinentale Cup moeten de LM P1 teams minimaal aan 5 races deelnemen uit één van de Le Mans Series, het maakt niet uit welke Serie dat is, de 24 uur van Le Mans 2010 telt hier overigens niet in mee. Op deze manier worden de grotere teams min of meer gedwongen om aan meerdere races mee te doen. Audi heeft overigens al verklaard mee te willen doen aan het behalen van deze Cup.

De eerste race die meetelt voor deze Intercontinentale Cup is de 1000 kilometer van Silverstone uit de Le Mans Series en die staat gepland op 12 september 2010. De tweede race die ook  meetelt voor deze Cup is Petit Le Mans op Road Atlanta uit de American Le Mans Series, en deze wordt verreden op 2 oktober. En de finale race zal er één worden die wordt verreden in de Asian Le Mans Series alleen daar is nog geen datum van bekend.

De ACO heeft duidelijk te kennen gegeven dat de Le Mans Intercontinental Cup in 2010 een voorbode zal zijn voor nieuwe serie die wereldwijd wordt verreden en die uit minimaal 6 races zal bestaan maar hier zal in maart 2010 meer over bekend worden gemaakt.

Ik ben hier vooralsnog niet zo’n voorstander van, want men beperkt het hier tot de LM P1 klasse, en dat lijkt mee niet zo slim want juist die verschillende raceklassen in één wedstrijd maakt het zo leuk. Maar goed we zullen zien en horen wat er in maart 2010 wordt aangekondigd.


Share