Grondige aanpassingen FIA GT1 Worldchamponship kalender.

Print Friendly, PDF & Email

De 2010 kalender van het FIA GT1 Worldchampionship is rigoureus omgegooid. De meest opvallende wijziging is de terugkeer van het Argentijnse circuit Potrero de los Funes. De wedstrijden in Canada, China en Hongarije zijn vervallen. Er staan nu nog tien races op het schema. De eerste race is in Abu Dhabi op 4 april, en het seizoen word afgesloten op 5 december in Argentinië.


Na een bijeenkomst van de World Motorsport Counsil is een gewijzigde kalender van het FIA GT1 Worldchampionship bekend gemaakt.
De nu gepresenteerde kalender bevat verdeeld over 4 continenten 10 race weekenden, waar de eerdere kalender 11 races telde.

Het seizoen word op 4 april geopend op het gloedje nieuwe Yas Marina circuit van Abu Dhabi. De in eerste instantie als tweede geplande race in Zuid Afrika is verplaats naar 7 november. De wedstrijd in Brno is een week naar voren geschoven, naar 23 mei. Ook de race bij Portimão in Portugal is een week verschoven, van 12 naar 19 september.

Drie races zijn van de kalender verdwenen. Canada, China en Hongarije staan er niet meer bij. Op de datum waarop in eerste instantie Canada was geprogrammeerd, 4 juli,  staat nu een race weekend op Paul Ricard in Frankrijk gepland.


Foto: (c) DPPI / FIA GT. Circuit Potrero de los Funes vanuit de lucht gezien.

De meest opvallende wijziging is de toevoeging van het circuit Potrero de los Funes in Argentinië. Met deze race bij San Luis op het semi permanente circuit zal het seizoen worden afgesloten op 5 december. Het circuit werd in 2008 geopend en stond toen ook meteen op de kalender. In 2009 werd Argentinië overgeslagen, en op de voorlopige kalender ontbrak het circuit eveneens, om financiële redenen zo werd gezegd.

Het circuit is in 1987 aangelegd en in 2008 in gereviseerde vorm heropend. Het circuit heeft een lengte van ruim 6 km. en is gesitueerd rond een vulkanisch meer.Volgens de overlevering zijn er in 1987 wedstrijden geweest en daarna pas weer in 2008. Toen was er een gecombineerd raceweekend van de FIA GT en de Turismo Competición 2000 (TC200), een Argentijns tour wagen kampioenschap.

Al met al een mooie kalender. We kijken uit naar het 2010 seizoen van het FIA GT1 wereldkampioenschap. Nu nog een zender die al dit moois in Nederland op tv brengt!


De volledige FIA GT1 Wereldkampioenschap kalender:

4 April. Yas Marina, Abu Dhabi.

2 Mei. Silverstone, Groot Brittanie.

23 Mei. Brno, Tsechië.

4 Juli. Paul Ricard. Frankrijk.

1 Augustus. Spa-Francorchamps, België.

29 Augustus. Nürburgring, Duitsland.

19 September. Portimão, Portugal.

7 November. Durban, Zuid-Afrika.

28 November. Interlagos, Brazilië.

5 December. Potrero de Los Funes, San Luis, Argentinië.


Deze en andere evenementen zijn ook terug te vinden op onze kalender.


Share