“Genoa Racing” nieuw team in de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

logo http___americanlemansHet Genoa Racing Team is een zeer succesvol team uit o.a. de Indy Lights en de Atlantic series, dit team heeft aangekondigd om in het seizoen 2010 mee te zullen strijden in de American Le Mans Series.  Het Genoa Racing Team zal uitkomen in de nieuwe de Le Mans Prototype Challenge (LMPC) klasse.


Het team keert met deze stap terug  van waar het ca 30 jaar geleden allemaal is begonnen namelijk de Can-Am series. De Can-Am series waren endurance races uit de jaren ’60 en ’70 en werden verreden in Canada en Amerika. Het Genoa Racing team heeft in het verleden gereden in onder andere Formula 3000, Atlantic Championship, Indy Light en IndyCar. Het team is zo’n 240 keer aan de start verschenen met 17 overwinningen en 20 keer een pole positie, in 1998 was er zelfs een pole tijdens de Indy 500. In 2009 rijd het team nog met drie auto mee in de Atlantic series waar ze één overwinning behalen en nog zes keer op het podium weten te eindigen. Één van de coureurs, Frederic Vervisch, wist in 2009 als vierde te eindigen in het totaal klassement en werd ook Rookie of  The Year.

Het Genoa Racing Team wordt in 1978 opgericht door Angelo Ferro en start dat jaar in de Can-Am series met als opzet jonge coureurs helpen om hun droom te verwezenlijken. Behalve teameigenaar  is Angelo ook een zakenman zo is hij de grootste producent van tafel olijven in Noord Amerika. Verder bezit hij een vijf sterren hotel en enkel  autobedrijven, een veelzijdige zakenman van 78 jaar oud. Het nieuwe LMP Challenge team runt hij samen met Thomas Knapp en Larry Connor. Thomas Knapp was in 1999 de manager van Team Menard dat in dat jaar de Indy Racing League Championship wist te winnen.

De nieuwe LMPC auto wordt in januari afgeleverd op het hoofdkantoor in Zionville, en dat geeft het team nog ruim een maand de tijd  om zich voor te bereiden op de eerste serie tests in februari. De eerste race in de American Le Mans series wordt verreden op 20 maart 2010 en dat zal zijn de 56 editie van de 12 uur van Sebring.


Share