FIA GT: PK Carsport protest afgewezen, Vitaphone kampioen.

Print Friendly, PDF & Email

fiagt04_thumbHet International Court of Appeal van de FIA heeft bekend gemaakt dat het protest van PK Carsport tegen de Vitaphone Maserati is afgewezen. Andrea Bertolini en Michael Bartels zijn hiermee officieel FIA GT1 kampioen. De uitslag is echter nog niet helemaal definitief. Er loopt nog een protest van PK Carsport tegen de uitsluiting van Mike hezemans en Anthony Kumpen met hun Corvette.


Direct na de race op Zolder had PK Carsport al een protest ingediend vanwege het te hoge aantal monteurs dat aan de no. 1 Maserati werkte tijdens een pitstop. De 30 seconde tijdstraf die daarvoor was uitgedeeld was te laag naar het oordeel van PK Carsport. Het team diende daarom een protest in bij het International Court of Appeal van de FIA.

Door het hof werd de klacht niet ontvankelijk verklaart, en derhalve afgewezen. De verklaring van het hof:

Het geven van de 30 sec. straf na afloop van de race moet worden beschouwd als een stop-and-go penalty, en daartegen is geen protest mogelijk.

Met deze uitspraak van het hof is nu duidelijk dat Andrea Bertolini en Michael Bartels met hun Vitaphone Maserati MC12 nu de FIA-GT kampioen zijn.


MOTORSPORT / 2009 GT FIA ZOLDER
Foto: (c) DPPI / FIA GT

De uitslag van de Zolder race, nu anderhalve maand geleden, is echter nog steeds niet definitief omdat er nog een procedure loopt tegen de uitsluiting van de PK Carsport Corvette van Mike Hezemans en Anthony Kumpen.

Naar nu bekend is geworden heeft de uitsluiting niet te maken met verkeerde cylinders en cylinderkoppen, maar met het meeleveren van verkeerde foto’s bij de homologatie papieren door GM.

De soap rond alle problemen alle protesten en procedures lijkt zo langzaamaan een hoofdrol te gaan spelen bij de FIA GT racerij. Om volgend seizoen een serieus GT kampioenschap neer te zetten lijkt lijkt het mij nodig dat ze de procedures en de afhandeling daarvan beter en sneller geregeld hebben dan nu het geval is. Tegelijkertijd dient er duidelijkheid te komen rondom de (vermeende) teamorders.

WORDT VERVOLGD!

Share