Dutch Supercar Challenge kalender 2010.

Print Friendly, PDF & Email

logo dutch supercar challenge dscDe organisatie van de Dutch Supercar Challenge heeft de kalender voor het 2010 seizoen bekend gemaakt. Op de negen evenementen tellende kalender valt meteen de seizoens opener op, op het legendarische circuit van Silverstone samen met de seizoenstart van de Superleague Formula op 4 April. De Dutch Supercar Challenge komt éénmaal naar Zandvoort. Het seizoen word op 24 oktober afgesloten met de Finaleraces op het TT circuit van Assen.


De Dutch Supercar Challenge (DSC) heeft de kalender voor 2010 bekend gemaakt. Op de kalender staan negen evenementen op zes verschillende circuits. Het circuit Spa-Francorchamps is tweemaal het strijdtoneel van de DSC bolides en Assen driemaal, waaronder de seizoensfinale  op 24 oktober.

Het seizoen word geopend op 4 april op het circuit van Silverstone samen met de Superleague Formula. De samenwerking  afgelopen seizoen met de Superleague Formula tijdens de Zolder Superleague race is zo goed bevallen dat de samenwerking is uitgebreid naar de seizoensopening. Ook de Superleague race op Zolder staat weer op de kalender, en wel op 18 juli.


20090906-dsc01952

Foto: Marco van de Bildt.

Zandvoort word éénmaal aangedaan, en wel tijdens de Masters op 6 juni. Niet het volledige veld zal daar aanwezig zijn, alleen de Supersport II en Sport-divisie.

Ook tijdens de GT Open, op 2 mei op de Nürburgring, zal er geen volledig veld zijn . Hier zijn alleen de GT en Superpsort I divisie van de partij. Bij de andere evenementen zal het volledige DSC veld aanwezig zijn.

Het derde raceweekend is gepland in het A1GP weekend op Assen op 16 mei. Het is nog onduidelijk of het zieltogende A1GP dan nog wel bestaat, en zo ja, of ze nog wel naar Assen komen. Tot nog toe is er weinig actie te bespeuren in de wereld van de A1GP. De DSC zou dan weleens de hoofdattractie van het weekend kunnen worden.

De organisatie probeert om ook nog een wedstrijd te organiseren op Brands Hatch. Dat zou dan moeten gebeuren op 19 september. Deze race telt dan niet mee voor het kampioenschap.


Volledige kalender Dutch Supercar Challenge 2010:

4 April. Superleague Formula, Silverstone, Groot Brittanië.

2 Mei. GT Open, Nürburgring, Duitsland (GT en Supersport I divisie).

16 Mei. A1GP, Assen, Nederland.

6 Juni. Masters,  Zandvoort, Nederland (Supersport II en Sport divisie).

27 Juni. Eurorace, Spa-Francorchamps, België.

18 Juli. Superleague Formula, Zolder, België.

8 Augustus. Rizla Racing Day, Assen, Nederland.

3 Oktober. Racing festival, Spa-Francorchamps, België.

24 Oktober. Finaleraces, Assen, Nederland.

Deze en andere evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.

Share