Definitieve kalender Le Mans Series 2010.

Print Friendly, PDF & Email

le mans series logoDe definitieve kalender van het 2010 seizoen van de  Le Mans Series is bekend gemaakt door de Automobile Club de l’Ouest (ACO). Eerder was al een voorlopige kalender naar buiten gebracht. Opvallend, twee avondraces en een 8 uurs race. Na een officiële testsessie op Paul Ricard, zal het seizoen daar ook van start gaan.


Nadat eerder al een voorlopige kalender van de Le Mans Series bekend was gemaakt heeft de ACO nu de definitieve kalender compleet voor het 2010 seizoen. Evenals vorig seizoen bestaat het 2010 seizoen uit vijf races. Er zijn wel wat wijzigingen t.o.v. het 2009 seizoen. Enkele waren al zichtbaar op de voorlopige kalender. Zo is Barcelona niet langer de openingsrace. Deze eer is weggelegd voor Paul Ricard HTTT in Frankrijk, waar op 11 april een 8 uurs race plaats vind. Waarschijnlijk zal deze wedstrijd meer grotere teams aantrekken die een 8 uurs race als voorbereiding voor de 24 uur zullen rijden, en dan gaat het natuurlijk om Audi, Peugeot en eventueel Aston Martin. Hoewel het zo lijkt te zijn dat Aston Martin de aandacht heeft verschoven naar 2011, en in 2010 niet als officieel fabrieksteam in races te zien zal zijn.


20080511-dsc04906.jpg
Foto: Marco van de Bildt. Le Mans Series op Spa-Francorchamps.

Uiteraard staat het legendarische circuit van  Spa-Francorchamps, in de Belgische Ardennen, weer op de agenda. Daar word de 1000 km. van Spa verreden ongeveer een maand voor de 24 uur van Le Mans.

Op de kalender staan ook twee avondraces. De avondrace dit seizoen op het circuit van Portimão in de Algarve is zo goed bevallen dat er, naast de 1000 km. van de Algarve, een tweede avondrace is toegevoegd, en wel op de Hungaroring in Augustus.

In september is er dan de vijfde en laatste race op het circuit van Silverstone.

Zoals al eerder werd gedacht, is de Nürburgring is niet meer op de definitieve kalender te vinden

Al met al een interessant programma voor de sportscars en de GT wagens. De nachtraces en de langere race als seizoensopener brengen meer variatie in het programma en mogelijk een groter/diverser startveld van teams die niet alleen voor de Series komen maar ook als voorbereiding voor de 24 uur van Le Mans.


Het volledige 2010 seizoen:

7 – 8 maart: Officiële testdagen Paul Ricard HTTT, Frankrijk.

9 – 11 april: 8 uur van de Castellet,  Paul Ricard HTTT, Frankrijk.

7 – 9 mei: 1000 km. van Spa-Francorchamps, België.

15 – 17 juli: 1000 km. van de  Algarve (nachtrace), Portimão, Portugal.

21 – 22 augustus: 1000 km. van de  Hungaroring (nachtrace), Hongarije.

10 – 12 septembr: Autosport 1000. km Silverstone, Groot Brittanie.


Deze en andere evenementen zijn uiteraard op onze kalender terug te vinden.


Share