Audi R10 TDi ook in 2010 aktief in de Le Mans en de series.

Print Friendly, PDF & Email

20090614-DSC01099Het Team Kolles heeft besloten om ook in het raceseizoen 2010 actief mee te racen in de Le Mans Series en zich ook in te schrijven voor de 24 uur van Le Mans 2010. Een maand eerder werd er nog melding gemaakt dat de beide Audi’s van team Kolles te koop zouden zijn. Door de aangepaste regelgeving van de ACO heeft Colin Kolles toch besloten om ook seizoen 2010 mee te strijden voor het podium in de Le Mans Series en tijdens de 24 uur van Le Mans 2010.


Het team beschikt inmiddels over een jaar ervaring in zowel de Le Mans Series als in de 24 uur van Le Mans. Tijdens de 24 uurs race van Le Mans 2009 werden ze in de LM P1 klasse zevende en negende. In de Le Mans Series vocht het team Kolles ook 5  keer mee voor een plaats op het podium wat echter niet lukte. In het eindklassement van de Le Mans Series eindigde Kolles met auto nr. 14 op de zevende plek met totaal 12 punten en met auto nr. 15 op de gedeelde tiende plek met 6 punten.  Ook tijdens de eerste Asian Le Mans Series was team Kolles van de partij en wist het team met 2 auto´s als vierde en zesde te eindigen na de twee races.


20090614-DSC01099

Foto: Marco van de Bildt.

Met hoeveel auto’s en met welke rijders team Kolles volgend jaar gaat rijden is nog niet bekend, we hopen natuurlijk dat Christian Albers en Charles Zwolsman weer van de partij zullen zijn.  Wel heeft Colin Kolles gezegd dat zijn team wil meestrijden voor de nieuwe Le Mans Intercontinental Cup, wat dus inhoud dat ze moeten meerijden in de Le Mans Series , American Le Mans Series en de Asian Le Mans Series.

De eerste wedstrijd waar team Kolles met de Audi R10 TDI aan de start zal verschijnen is met de race op circuit Paul Ricard HTT, in het weekend van 9,10 en 11 april 2010 voor de eerste ronde van de Le Mans Series. Maar waarschijnlijk ook al eerder op hetzelfde circuit voor de testdagen  op 7 en 8 maart 2010. Voor meer data zie onze kalender.


Share