Peter Kox met Lamborghini in de Sportscars Winter Series.

Print Friendly, PDF & Email

Reiter engineering Lambo Gallardo LP560Peter Kox zal deelnemen aan de Oreca-Sportscar Winter Series. De Nederlander Kox zal aan de start verschijnen met de nieuwe Lamborghini Gallardo LP560 GT3. De uit drie race weekenden bestaande Sportscars Winter Series zal op 22 november van start gaan op circuit Paul Ricard.


De Nederlandse coureur Peter Kox zal aan de Oreca-Sportscars Winter Series deelnemen met een Lamborghini Gallardo LP560 GT3/2. Teamgenoot van Kox bij de Winter Series is Albert Von Thurn und Taxis.

De Sportscars Winter Series zijn door Oreca gelanceerd als vervolg op de Formula Le Mans Cup. De Winter Series zijn een serie van drie raceweekenden, allen op circuit Paul Ricard, waarmee de reiskosten voor de deelnemende teams in de hand kunnen worden gehouden. Aan de races doen naast de Formula Le Mans bolides,  ook GT2 en GT3 wagens mee. Ook wagens uit de merkenseries kunnen inschrijven, zoals Porsche Carrera Cup of Ferrari Challenge.  Per wagen is een maximum van vier coureurs mogelijk. De raceweekenden bestaan uit één dag met een vrije training van twee uur en een kwalificatie sessie van één uur. Na de lunch volgen er drie wedstrijden, twee sprintraces van 30 minuten en een endurancerace van één uur. Naast een op zich zelf staande race serie kan de Winter Series ook gezien worden als een mooie voorbereiding voor het volgende seizoen.


Foto: (c) Reiter-engineering.com

Foto: (c) Reiter-engineering.com

De door Reiter Engineering ontwikkelde Gallardo LP560 is de opvolger van de bekende Gallardo GT3. De nieuwe Gallardo is als basis een GT3 wagen, maar met een conversiekit van 30.000 Euro is de wagen neer te zetten in GT2 configuratie.

Hans Reiter is geen onbekende. Reiter Engineering runde eerder de IPB Spartak Lamborghini waarmee Peter Kox succesvol was in de FIA GT en de Le Mans Series. Peter Kox was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Galardo GT3 en ook bij de nieuwe Gallardo LP560 GT3/2. Peter Kox heeft al getest na de laatste GT3 race op Paul Ricard en daar snellere tijden neer kunnen zetten dan de GT3 pole in datzelfde weekend.

Na de wedstrijden op 22 november volgen er nog races op 6 december en 24 januari. Deze en andere evenementen zijn ook op de kalender terug te vinden.

MotorsTV zal reportages maken van de wedstrijden. Het tijdstip van uitzenden is nog niet bekend.


Share