Formula Le Mans wordt een onderdeel van de Le Mans Series 2010.

Print Friendly, PDF & Email

20090613-DSC00317Met ingang van het seizoen 2010 zal de Formula Le Mans onderdeel gaan vormen van de Europese 1000 kilometer Le Mans Series. Het zal een eigen klasse gaan vormen tussen de LM P1, LM P2 en de GT klassen. Ook is bekend gemaakt dat de Formula Le Mans  zal gaan meestrijden in de American Le Mans Series 2010.


De Formula Le Mans vormde in het seizoen 2009 een eigen klasse die tijdens het weekend van de Le Mans Series in het voorprogramma mochten racen. Nu is echter bepaald dat men deze serie laat opgaan in zowel de Europese als de American Le Mans Series hetgeen wel de nodige aanpassingen aan de auto zal meebrengen want die is in eerste instantie ontworpen voor korte races, per weekend 2 x 60 minuten. De auto zal zo worden aangepast dat hij qua snelheid zal uitkomen boven de GT auto’s  maar onder de LM P2 auto’s.


Foto: Marco van de Bildt.

Foto: Marco van de Bildt.

Voor de Europese kalender betekent dit dat ze zeker aan vier van de vijf LMS races zullen deelnemen, te weten Paul Richard HTTT, Spa-Francorchamp en Silverstone, voor de vierde race is nog geen circuit en datum bekend. Hoevaak we Formula Le Mans in de American Le Mans Series in actie gaan zien is nog niet bekend. Wel is gelijk bekend gemaakt dat de Formula Le Mans niet zal meerijden in de 24 uur van Le Mans 2010.


 

Share