Scott Sharp komt met nieuw GT2 team in de ALMS.

Print Friendly, PDF & Email

logo http___americanlemansDe veelzijdige coureur Scott Sharp komt in de American Le Mans Series 2010 met een eigen nieuw op te zetten team. Dit seizoen wist hij samen met David Brabham de titel te pakken in de LM P1  klasse van de American Le Mans Series. Het nieuw op te zetten team zal uit komen in de zeer competitieve GT2 klasse en zal  “Extreme Speed Motorsports” heten.


Scott Sharp geboren in 1968 begint zijn racecarriere in 1993 met een race in de Champ Car series waar hij tot en met 1995 blijft rijden. Scott gaat in 1996 rijden in de Indy Racing League, waar hij in dat jaar maar 3 wedstrijden rijd, geen race weet te winnen maar toch kampioen van de serie kan worden. Hij rijd in de IRL tot 2007 en wint in die periode in totaal 9 races. Ook rijd Scott Sharp in het totaal al 14 keer mee in de legendarische Indy 500 race met als beste resultaat een 6 plek in 2007 en in 2001 een pole position.

In 2008 gaat Scott rijden in de American Le Mans Series waar hij uitkomt voor het team van Patrón Highcroft Racing. Hij doet dat samen met de ex Formule 1 coureur David Brabham met wie hij in dat jaar 4 wedstrijden weet te winnen en als tweede eindigt in het klassement. Dit jaar wint het zelfde duo ook 4 races maar nu eindigen ze in het kampioenschap als eerste, dus tijd voor wat anders zal hij gedacht hebben.

Het nieuwe team van Scott Sharp zal gaan rijden in een Ferrari 430 GTC. Ed Brown zal de eerste coureur worden, hij heeft ervaring opgedaan in de GT3  klasses en was dit jaar te bewonderen in de Challenge klasse van de American Le Mans Series. De Challenge klasse is bedoelt als doorgroei voor coureurs naar een hogere klasse en dat is wat Ed Brown hier nu juist laat zien.

De eerste race van de American Le Mans Series 2010 zal plaats vinden op 20 maart tijdens de 12 uur van Sebring, Florida.


Share