Kalender FIA GT1 wereldkampioenschap.

Print Friendly, PDF & Email

fiagt04_thumbDe voorlopige kalender van het 2010 seizoen van het FIA GT1 wereldkampioenschap is door de FIA bekend gemaakt tijdens een meeting van de World Motor Sport Counsil in Parijs. De eerste wedstrijd van het seizoen op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi staat gepland op 4 april 2010. Tevens zijn de kalenders voor het GT2 European Championship en het GT3 European Championship bekend gemaakt. Voor een deel vinden de GT2 en GT3 races plaats in dezelfde raceweekenden.


Nadat eerder de kalender van het International GT Open bekend werd gemaakt is nu ook de voorlopige kalender van het FIA GT1 wereldkampioenschap bekend gemaakt. Op de (voorlopige) kalender zijn de data van twaalf raceweekenden te vinden. De grootste verrassing is waarschijnlijk de seizoensopener op het nieuwe circuit van Abu Dhabi, Yas Marina, met daarbij wel het voorbehoud dat het circuit nog ‘goedgekeurd’ moet worden.

De kalender bestaat verder uit 7 races op Europese circuits, waarbij Bulgarije en Rusland, tegen de verwachting in, ontbreken. Ook Roemenië, vorig jaar vervangen door Hongarije, ontbreekt. Het Zuid Amerikaanse continent is aanwezig met Brazilië. De race die aangekondigd was als opening van het seizoen, die op het Argentijnse circuit Potrero de los Funes bij San Luis, ontbreekt helemaal.

Wijzigingen zijn er nog wel te verwachten daar o.a. de circuits voor Zuid Afrika, Canada, China en Brazilië nog bevestigd moeten worden.

FIA GT1 Wereldkampioenschap kalender:

4 April. Yas Marina, Abu Dhabi.

18 April. Zuid Afrika.

2 Mei. Silverstone, Groot Brittannië.

30 Mei. Brno, Tsjechië.

4 Juli. Canada.

1 Augustus. Spa-Francorchamps, België.

29 Augustus. Nürburgring, Duitsland.

12 September. Algarve, Portugal.

3 Oktober. Hungaroring, Hongarije.

14 November. China.

28 November. Brazilië.


Tevens werden de kalenders van de GT2 European Championship en de GT3 European Championship bekend gemaakt. Deze kalenders tellen respectievelijk 9 en 6 race weekenden voor de GT2 en GT3, uiteraard allen op Europese circuits. Voor een deel is er overlap met de GT1 kalender, de Gt2 en GT3 beginnen beide op 2 Mei op Silverstone tegelijk met de derde race van het GT1 wereldkampioenschap.

FIA GT2 European Championship kalender:

2 Mei. Silverstone, Groot Brittannië.

16 Mei. Brno, Tsjechië.

30 Mei. Paul Ricard, Frankrijk.

20 Juni. Oschersleben, Duitsland.

1 Augustus. 24 uur van Spa, Spa-Francorchamps, België.

29 Augustus. Nürburgring, Duitsland.

12 September. Algarve, Portugal.

3 Oktober. Hungaroring, Hongarije.

17 Oktober. Zolder, België.


FIA GT3 European Championship kalender:

2 Mei. Silverstone, Groot Brittannië.

16 Mei. Brno, Tsjechië.

30 Mei. Paul Ricard, Frankrijk.

20 Juni. Oschersleben, Duitsland.

12 September. Algarve, Portugal.

3 Oktober. Hungaroring, Hongarije.


Deze en andere evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.

Share