International GT Open maakt 2010 kalender bekend.

Print Friendly, PDF & Email

GT OPEN SIN FONDODe GT Sport Organización heeft de kalender voor het 2010 seizoen van het International GT Open bekend gemaakt. Het vijfde seizoen van de GT Open zal bestaan uit 8 race weekenden op Europese top circuits, en van start gaan op 11 april 2010.

Het 2010 seizoen van de International GT Open zal op 11 april van start gaan in Italië op het circuit van Imola,  en in totaal 8 raceweekenden tellen in 7 Europese landen. Italië zal twee keer worden bezocht. De door de Spaanse organisatie GT Sport Organización gepromote series staat open voor Super GT (GT2) en GTS (GT3) wagens.

Evenals dit seizoen bestaan de race weekenden uit twee vrije trainingen van een uur op de vrijdag, twee kwalificatie sessies van 35 minuten en een race op zaterdag en een race op zondag. Er zullen geen grote reglementswijzigingen zijn ten opzichte van het 2009 seizoen.

Het seizoen zal beginnen op 11 april op het Autodromo Dino  & Enzo Ferrari in het Italiaanse Imola. In augustus zijn er geen races en de race in september op Donington is nog niet bevestigd. De 8ste en laatste race is op 31 oktober op het circuit van Cataluna in Barcelona.


International GT Open kalender:

11 April. Autodromo Dino & Enzo Ferrari, Imola, Italië

2 Mei. Nürburgring, Duitsland.

23 Mei. Autodromo Internacional do Algarve, Portimão, Portugal.

27 Juni. Spa-Francorchamps, België.

11 Juli. Magny-Cours, Frankrijk.

5 September. Donington Park, Groot Brittanië.

3 Oktober. Autodromo Nazionale di Monza, Italië.

31 Oktober. Circuit de Catalunya, Barcelona, Spanje.

Deze en andere evenementen zijn ook terug te vinden op onze kalender.Share